Tegnap voltunk féreghajtáson a 8 hetes (mentett) kutyámmal. Mennyi idő a féreghajtó hatása (más állatról beszéltünk a dokival így nem mondta) azaz mikor lehet így vinni az első oltásra?
A chippelést is rosszul tudja az állatorvosod.
"Gazdaváltás esetén is kötelező a chipezés, amennyiben a kutya 4 hónapos kora előtt vált gazdát, akkor már fiatalabb korában aktuálissá válik a chip behelyezése"
Hát a "mentett kutya" alatt igazából úgy értem hogy egy forgalmasabb erdőút szélén találtam.
Szóval nem volt előző gazdája vagy ha volt akkor ő dobta ki..:(
Természetesen egyből vittem dokihoz aki mondta hogy 8 hetes de mivel ilyen helyről jött ezért nem adta be neki a féreghajtóval egyszerre az első oltást.
A chipet sok helyen hallottam meg olvastam, hogy 12-15 hetes korban helyezik be. De kérlek javítsatok ha tévedek mivel első olyan kutyám, ahol az oltásoktól kezdve teljes egészében az én felelősségem, szóval mindenkinek hálás vagyok aki ír:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!