Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A németjuhász kutyám valami...

A németjuhász kutyám valami miatt le van fogyva,mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Folyamatosan kap enni,külön főzünk neki,titokban én is etetem,de nem bír meghízni,csont meg a bőr.

Sokat mozog,lehet az van,hogy lefutja? De hát nagyon vékony,rendes látni a bordáját, rendszeres mozgás miatt oké,hogy nem lesz nagydarab,de csont meg a bőr se.

A ti kutyátokkal volt már ilyen? Mi lehet az oka?

2023. jan. 6. 21:37
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Én sz*rok rá?

Na először is kezdjük ott,hogy apám vette a kutyát,ő hozta ide,vette meg pénzért pedig mi nem kértük.

De ő sz*rik rá,ezért én próbalok rajta segíteni,de nem nagyon értek a kutyákhoz.

A családomat szoktam nyaggatni,hogy mitől van ez és nem normális,de tesznek rá,folyton azzal jönnek,hogy ő kap enni eleget és,hogy mit okoskodok.

Azt se engedik,hogy elvigyem sétáltatni,mert hogy nincsen szájkosara.

Ha ennyire sz*rnak rá,akkor minek kellett nekik? Nekem meg szívem nincsen eldobni csak úgy.

2023. jan. 6. 23:21
 12/26 anonim ***** válasza:
87%

"minden nap egy nagy fazék tésztát megeszik,ezenkívül kutya kaját kap meg sonkát szoktam adni neki."

Ugye te is tudod, hogy egy ragadozó állatot nem tésztával meg sonkával kéne etetni? Gondolom a kutyakaja is olcsó, húsmentes vacak. Ne csodálkozz azon, hogy le van fogyva, ha ilyen dolgokon él szerencsétlen.. Állatorvoshoz vidd el, remélhetőleg csak az etetés a probléma, nem valami komolyabb szervi probléma..

2023. jan. 6. 23:47
 13/26 A kérdező kommentje:

Ki tudja,de ebben ne reménykedjünk.

Egész végig sz*rtak rá,akármit mondtam mindig azzal tudták le,hogy mit okoskodok,majd ők tudják vagy tettek rá nagy ívben.

Én meg olyan idióta barom voltam hittem nekik,úgy voltam vele,hogy ők biztos tudják,hogy kell bánni egy ilyen kutyával,mert én mondom nem érték ehhez,de amikor elvitték állatorvoshoz és lemérték a súlyát,ami 27 kiló akkor én elgondolkodtam,hogy kéne valamit tenni,mert ez így nem normális.

2023. jan. 6. 23:54
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Én honnan tudjam, hogy te ki vagy a történetben, mibe van beleszólásod? Semmit nem írtál a helyzetedről. En bloc írtam, hogy szartok rá, mit tudom én, hogy te egy 14 éves gyerek vagy, vagy egy felnőtt vagy hogy kié a kutya? Talán ha nem mondatonként kellene kihúzni belőled mindent már rég túl lennénk ezen a kérdésen.

Az állatorvos se mondott semmit a szüleidnek, hogy sovány így a kutya, normálisan kellene etetni?

Ha gyerek vagy akkor úgysincs beleszólásod, ha felnőtt vagy, de ott laksz a szüleiddel gondolom ugyanúgy az a válasz, hogy semmi közöd hozzá, az ő házuk, az ő kutyájuk.

Nem jó így a kutyának, nem értenek hozzá a szüleid. Ha valóban érdekel olvass utána, de - bár csodák vannak - nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen mindent-tudó, mint az apád, majd belátja, hogy tévedett és hirtelen felelős állattartó lesz belőle. Ha van saját bevételed mondhatod, hogy fizeted te a kutya etetését, bízzák rád, a legegyszerűbb lenne egy legalább közepes minőségű táp, mert ha nem értesz hozzá esélytelen hogy megfelelő, akár nyers-, akár főtt etetést összerakj a kutyának. Viszont nem az etetése lesz a legnagyobb bajotok, ha egy nj-t rendszeres séta és foglalkozás nélkül tartotok a kertben... A sétához nem kell szájkosár, póráz kell és megtanítani a kutyát az alapvető engedelmességi feladatokra (sulit nem is merek ajánlani), neten találsz rengeteg videót, hogyan lehet neki az alap parancsokat megtanítani. Legalább hetente néhányszor el kellene vinni sétálni, a kertben is feladatozni, foglalkozni vele.

2023. jan. 7. 00:48
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Az állatorvos azt mondta,hogy normális és,hogy ő ilyen fajta. Azt elhiszem,hogy nem tud nagydarab lenni,de az se normális,hogy 27 kiló,ráadásul egy 2 éves hímről beszélünk.

Egyébként 19 éves vagyok.

Anyagilag nem állunk jól,dolgozok suli mellett,de nem keresek sokat,szóval nem nagyon elég a kutyának.

Anyám már említette apámnak,hogy adja el valakinek,ami jogos.

Valahogy próbálok neki beszerezni kajákat,foglalkozni vele,ha nem megy,akkor eladom egy normális,megbízható személynek.

Nagyon aggódok érte.

2023. jan. 7. 01:47
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha kicsit kisebb termetű, nem feltétlen annyira sovány, 30 kilótól már normális lehet, persze te látod, mennyire csontos, esetleg képet teszel fel róla?

[link]

2023. jan. 7. 05:17
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Fereghajtva szokott lenni?
2023. jan. 7. 08:09
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egyértelmű, hogy egy normális táp nem opció (a barf meg végképp ki van lőve) az anyagiak miatt, esetleg annyit tehetsz, hogy néha adsz neki nyakat/farhátat, ami csak le van forrázva (hogy a csontok ne főjjenek meg és maradjanak rugalmasak). Ezektől általában ki szoktak kerekedni a kutyák.

Másik olcsó megoldás a féreghajtó, aztán figyeld a végterméket, ha volt benne féreg, ismételd meg a tablettát.

Szerintem nem az emésztésével van probléma, mert az látszana a kakin is.

2023. jan. 7. 09:17
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Dobd meg a jelenlegi kajáját napi fél kg(1 vagy 2 db) csirke farháttal, nyersen, bőrösen, úgy ahogy van egészben. Kilója 150-200 ft, szóval az napi 75-100 ft, egy hónapban 2-3 ezer forint.

Ha ez sem megoldható, akkor keressetek normális gazdát a kutyának, aki legalább megveszi neki a legolcsóbb farhátat.

2023. jan. 7. 10:32
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Így van és még a sima farhát is ezerszer jobb, mint a noname bádzsettes kutyatáp, amibe csak búza van, meg csirketoll darálva.
2023. jan. 7. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!