Jó lesz így a nyers etetés menü? Egészséges? Kell még valami? Rottweilernek lesz!
35% csontos hús/hal: hal(heti 1x) darabolt csontos lazac és pisztráng; csontos húsból mindent adnék 50:50%=vörös:fehér, kivéve napos csibe 😭 + szárított marhalábszár csontot, velőscsontot, sonkacsontot rágni heti 3x adnék.
25% hús: szintén mindent adnék, de több vöröshúst, kevesebb fehéret(zebrahúst csak karácsonykor:D).
10% szív/tüdő: marha és bárány szív és tüdő; csirke, pulyka, liba, kacsa, nyúl szív.
10% zöldpacal/zöldség/gyümölcsmix: marha és bárány zöldpacal(heti 3x); nyers reszelt cukkini(heti 1x); szárított zöldségmix(heti 2x): sárgarépa, cékla, paszternák, zeller, spenót; szárított gyümölcsmix(heti 1x): alma, szeder, szilva, homoktövis bogyó, ribizli, fekete ribizli, fekete berkenye, cseresznye, eper, egres, körte, málna, sárgabarack, áfonya.
10% belsőség, ebből 5% máj: csirke, pulyka, marha, nyúl, bárány, ló; egyéb: nyúl- lép, vese; ló- lép, vese; marha- lép, vese, tőgy; bárány- lép, vese; borjúvese, pulyka lép, here.
10% kiegészítő/egyéb: sprotni(heti 1x), tyúktojás sárgája(heti 1x), egész héjas fürjtojás(heti 1x), túró(heti 1x), kagylóhús(heti 1x); állandó: lenmagolaj, zöldkagylópor, 2 evőkanál natúr joghurt.
Heti 1x egész préda: egész fürj, szardínia, makréla.
Egyéb kiegészítőket kúraszerűen fogok adni:
-az élősködő ellenes erős gyógyszer miatt évi 1 háromhónapos máriatövis kúra,
-egy általános immunrendszer erősítő kéthónapos spirulina alga kúra,
-ősszel egy kéthónapos sörélesztő kúra,
-egy kéthónapos méregtelenítő huminsav kúra,
-egy háromhónapos komplex ízületvédő kúra.
Én jónak érzem, lehet túl is gondolom, de javítsatok ki, ha valami nem stimmel, sok, kevés, nem jó.
Ez kész! Ez hogy ez az etetés jó e annyira szubjektív szerintem. Ez kutyától függ hogy mit eszik meg, és embertől hogy mit ad. Ha nektek ez jó és nincs baja a kutyának akkor jó. De lehet hogy másik kutya már rég hányna, fosna. Hagyjuk már ezt a kérdést annyira fura, értelmetlen szerintem.
Legalábbis nekem biztos. Mindig minden nap méricskélni fogod amúgy az adagját?
(Tudom hogy le leszek pontozva+cseszve, mert én csak 'szaraztappal etetek, nem költök 50-60 ezret a kutya kajájára minden hónapban évekig', de nekem és a kutyámnak így jó, nincs szükségünk se drámára, se bonyolításra.)
40-es: Jó dolgod lenne neked, ha annak a kutyának a helyében lennél. :))
53-as: Két közepes méretű kutyát és egy macskát etetek nyersen havi kb. 30-35-ből, jó minőségű táppal se jönnék ki olcsóbban. ;)
Kérdező: léteznek tiltólistás zöldségek-gyümölcsök, és olyanok, amik nem tiltólistásak, viszont nem feltétlenül ajánlottak, mert puffaszthatnak: ilyenek pl. a káposztafélék, kel, karfiol, brokkoli, valamint a hüvelyesek is pl. az általad említett zöldbab. Ezt ki kell tapasztalni, lehetőleg kevés mennyiséggel, hogy az adott kutya hogy bírja. Mivel a roti amúgy gyomorcsavarodásra hajlamos fajta, én nagyon óvatosan vagy nem adnék neki ilyeneket. Édesburgonyát, sütőtököt ehetnek, a sütőtök kifejezetten jó amúgy a beleknek magas rosttartalma miatt, de a sárgarépával együtt ezek is magasabb cukortartalmú zöldségek, amit érdemes lehet figyelembe venni. Paraj, sóska, cékla: ezek a zöldségek magas oxalát tartalmúak, ezt is figyelembe kell venni.
2-3 félét nyugodtan keverhetsz, a szárított zöldségkeverékek is többfélét tartalmaznak. De felesleges azért túltolni. Zöldségfélékre elsősorban a rostok miatt van szüksége a kutyának, ha nem akarja megenni, nincs katasztrófa. még mindig ott a zöldpacal, vagy pl. szőrös szárított fület adsz neki rágcsálni, és a szőr betölti a kívánt szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!