25% csonttartalmú darált csontoshús mellé kell még plusz csont?
Vagy kb hány %-nak kell lennie a csontnak? Mert a húsoscsont vagy csontoshús nem feltétlen ugyanaz, az ugye meg van adva, hogy kb 40%, de nem mindegy, hogy az csirkeláb, nyak vagy comb.
Oké, ki kell tapasztalni, de kb?
Nem lehet kb-t mondani, mert kutyája válogatja. Nekem pl. az egyik kutyám szorulásra volt, a másik inkább hasmenésre hajlamos, az előzőnek elég lett volna a 25%, a másiknak viszont biztosan kellene mellé plusz csontos vagy csontpor/tojáshéjpor.
Általában azt mondanám, ha alacsony a csonttartalom, akkor elsőre inkább egészítsd ki egy picit - de ezt sok minden befolyásolhatja, a kutyád emésztése, milyen régóta eszik nyersen, milyen fajta (zsírtartalmú) húsról van szó, adsz-e mellé belsőséget stb.
Kezdünk, de már rájöttem, hogy elég önmagában, mert kezdetben 50-50% hús és csontoshús az ajánlás, és a csontoshúsnak fele kell kb csontnak lennie, szóval az összesen pont 25%.
Elsőre magában adom(amúgy csirke), aztán úgyis fokozatosan adom majd nagyobb egész darabokban, egészítem majd ki komplett menüvé.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!