Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyának miért nem szabad ásni?

A kutyának miért nem szabad ásni?

Figyelt kérdés
2023. jan. 4. 08:00
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
De akkor szemétség hagyni ásni?
2023. jan. 4. 12:46
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

“Az ásással például egy unatkozó kutya játékot kezdeményezhet a gazdájával, vagy enyhítheti a pillanatnyilag jelentkező stresszt is. Hozzáfűzte azt is, hogy akadnak esetek, amikor a gazdának éppen nincs kedve vagy ideje játszani, és ilyenkor a kutya gondoskodik arról, hogy valamilyen módon kárpótolja magát. Sokszor ilyen helyzetben kezd el ásni.

EGYES FAJTÁK, PÉLDÁUL A TERRIEREK, A TACSKÓK, A BEAGLE, A BASSET HOUND VAGY A TÖRPE SCHNAUZER EGYSZERŰEN A FAJTÁJUKNÁL FOGVA HAJLAMOSABBAK ARRA, HOGY ÁSSANAK:

akár élelmet temetnek el, akár gödröket vájnak ki, minden különösebb ok nélkül. A kevéssé ismert cairn terriereket például egykor kifejezetten ásásra tenyésztették. Ez a magatartás azonban minden kutyánál természetes viselkedésnek tekinthető.”

2023. jan. 4. 12:47
 23/29 anonim ***** válasza:
91%
#21 Ami nem a saját területed, igen, szemétség. Nem tudom, mit értesz eldugott hely alatt, de én akkor sem örülnék, ha túrázás közben a pisilésre célzott fa tövében rándítanám meg a bokámat a hülye kutyád miatt. Amúgy is, kutyafuttatót úgy hagyod, ahogy találtad, mindenhol máshol meg póráz nélkül amúgy sem lehetsz vele. Még csak nem is olyan nehéz nem hagyni neki, arrébb sétáltatod, amikor elkezdené.
2023. jan. 4. 14:45
 24/29 NTBS ***** válasza:
6%
Mivel ösztönösen csinálja, nem engedélyhez kötött tevékenység a kutya részéről.
2023. jan. 4. 15:31
 25/29 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer úgy megrándult a bokám egy ilyen gödörben, hogy utána 3 hétig nem tudtam lábrállni. Pont eldugott helyen volt, egy bokor mellett, ahonnan a kutyám labdáját akartam kihozni. Szóval ne hagyd ásni, veszélyesek ezek a kis gödrök.
2023. jan. 4. 17:21
 26/29 anonim ***** válasza:

Közterületen vagy futtatóban azért nem hagyjuk ásni a kutyát, mert balesetveszélyes a gödör: kutya, ember rosszul lép bele és kész a bokaficam.

Én csak olyan helyen hagyom ásni, ahol amúgy is fel van készülve az ember a talaj egyenetlenségére (van egy pockászórét a lakótelep szélén, ott + néha kiviszem a környező rétekre, illetve kirándulás, túrázás közben).

2023. jan. 5. 09:33
 27/29 anonim ***** válasza:

26-os vagyok: Mit értesz "eldugott" helyen? Parkban, közterületen inkább ne, még ha szerinted eldugottabb is, mert - mint írta is valaki - sétáltathat más is ott kutyát.

Nálunk ezt a pockászórétet csak kutyások használják, messziről látszanak az tankcsapdák, mindenki úgy mozog, hogy szét van túrva, tehát óvatosan, cserében a saját kutyánk is kiélhetik magukat. Nagyobb gond, hogy a parasztok szerint ott nem kell a kutyakakit összeszedni... :-(

Azért azt túlzásnak érzem, hogy erdőben, lakott területen kívüli réteken se hagyd ásni a kutyát, mert valaki belelép túrázás közben: ilyen helyen eleve úgy lépked az ember, hogy bármikor lehet gödör, kő stb., eleve nem egyenletes a talaj.

2023. jan. 5. 09:41
 28/29 anonim ***** válasza:
Pockászó rét, így, külön, mert minőségjelzős szerkezet. Csak azért mondom, mert én 1 órán át bámultam és gondoltam valami guglizhatatlan borsodi tájszónak, hátha valakit megkímélek ettől.
2023. jan. 5. 12:05
 29/29 anonim ***** válasza:
28: én kérek elnézést, szoktam néha ilyen viccesszerkezetű szavakat írni (direkt) - 27-es voltam. Igen, tudom, ezt is külön, de legalábbis kötőjellel kellene... :D
2023. jan. 6. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!