Egy kistestu kutyanak eleg napi egy seta? Barmint ismerosom kutyajara vigyazok de szakado esobe biztos nem fogom elvinni setalni, van udvar azt kesz, baja gondolom nem lesz?
A kirakom az udvarra nem egyenlő a napi sétával.
Ha a dolgát van hová végeznie (gondolom ha udvart emlegetsz akkor van), akkor elég az egy séta, de az esőtől függetlenül kell. Illetve mihez van szokva a kutya, az sem mindegy.
Mekkora udvar? Mert a mi vizslánkat a 400 nm²es kertben ki tudtuk fárasztani focizással, bot eldobással, kergetőzéssel. Így volt hogy nem vittük sétálni, de napi 1-2 órát játszottunk vele.
Ha nektek (vagy ismerősödnek) a kert 20 nm² akkor esélytelen. De ha nem is viszed sétálni játszani mindenképp kell vele!
Szerintem szakadó esőben a legtöbb ember nem viszi a kutyáját sétálni.
Napi 1x a legtöbb esetben elég, plusz tudsz vele játszani esős napokon bent egy kicsit.
Viszont napi 2-3x le kell vinni pisi-kakira.
Plusz ahogy mondták csak vigyázol rá nem a világ vége ha nem csinálsz mindent tökéletesen
"van udvar azt kesz, baja gondolom nem lesz?"
Aki így áll a kutyámhoz, arra mondjuk nem bíznám rá.
#8 akkor ha már elvállaltad leszel kedves úgy gondoskodni a kutyáról ahogy elvárják tőled. Ha azzal a feltétellel vállaltad el, hogy elviszed sétálni akkor tessék is elvinni. Vagy pedig tanulj meg nemet mondani...
Mondjuk az a gazda is "felelőtlen" aki nem gondol arra, hogy mi van ha pár napra külön kell lennie az állattól. Hogyan oldja meg az ellátását és elégíti ki az igényeit. Valakit a családból illik megkérni, hogy "ha lenne" tudna néha rá vigyázni. Szülő, testvér, unokatesó vagy legjobb barát. De nem erőltetni a másikra, hogy foglalkozzon azzal az állattal amit én akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!