Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha kiviszem a kutyámat a...

Ha kiviszem a kutyámat a szilveszteri robbantgatásba, akkor immunis lesz rá legközelebb?

Figyelt kérdés
2022. dec. 29. 17:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
88%
Legyél kint vele amíg zajlik az esemény! És akkor nyugodtabb lesz! Mi is kimegyünk olyankor az udvarra!
2022. dec. 30. 10:31
 22/25 A kérdező kommentje:
21, az lesz, robbantgatni is fogok, 35000ért vettem rakétarendszert
2022. dec. 30. 14:11
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Szupi.

És amíg te robbantgatsz, akkor addig hogy tervezel odafigyelni a kutyára, figyelni, hogy nem sok-e neki az inger, arrébb menni, ha fél stb.? Vagy annyira fszagyerek vagy, hogy osztódni is tudsz?

Tökre egyet értek azokkal, akik a torkodnak ugrottak: jó idegrendszer ide vagy oda, előzetes, fokozatos felkészítés nélkül beleengedni bármilyen kutyat egy ilyen szituációba ahhoz hasonlítható, mintha téged most bedobnánk egy orosz-ukrán vagy etióp polgárháborús csatatérre.

Nagyon-nagyon nem kéne.

2022. dec. 30. 19:50
 24/25 A kérdező kommentje:
A fülébe robbantgatok.
2022. dec. 30. 20:33
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én kutyám nagyon félős volt pár évig, szilveszterkor szegény nem tudta melyik asztal alá vagy hova meneküljön a hangok elől. Ilyenkor semmi nem segített, ha nyugtattam akkor megerősítettem benne, hogy félni kell, így hát azt találtam ki, hogy próbálom beavatni. A lehető legnyugodtabb hangon kezdtem el beszélni hozzá, éspedig ilyeneket: “nézd milyen szép”, “buli van kint”, “megnézzük együtt?”, “gyere menjünk ki”, “minden rendben van” stb. Kertes házban lakunk, és a hívásomra jött, kimentünk, ott tovább mondtam a legtermészetesebben, nulla aggodalom nélkül a hangomban a fentieket, figyelve a hangsúlyra és még véletlenül se érezze, hogy parázok. A hangnem nagyon fontos, bár kutyája válogatja ezt. Kíváncsi volt, mert a hanglejtésem azt éreztette vele, hogy valami jó dolog történik, és maximálisan bízhat bennem. Kicsit feszesebb lett a testartása, kicsit nyüszögött, látszott rajta, hogy izgatott volt, de nem félt! Mellette voltam végig kint, és folyamatosan támogattam a hangommal, hogy ügyes, bátor, jaj de jó a buli :D, és minden ami eszembe jutott. Felmérte a terepet, és ő jelezte már ha elég volt és beakart jönni. Megdícsértem, és bementünk. Majd utána ahányszor kimentem jött velem ki. Volt több olyan szilveszter, hogy gyakorlatilag végigaludta a durrogtatást, nagyon nyugodt volt. Maximálisan megbízott bennem, tudta ha bármi van én ott vagyok neki. Imádtam a személyiségét, szimbiózisban éltünk. 13 évet volt velem, tavaly ment el, most volt az első szilveszter nélküle, nagyon rossz volt, sírtam sokat, hiszen a szilveszter őróla szólt, hogy neki a legkisebb trauma legyen. A kutyák csodálatos lények, és ahogy Csanyi Vilmos kutyaetológus mondta: “A kutya még nem ember, de már nem is állat”. Én ezt megtapasztaltam. ❤️
2023. jan. 1. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!