A kutyusom mancsán lehorzsolódott a bőre?
Sziasztok!
Hirtelen segítséget szeretnék kérni,nemrég történt a dolog:(
Apukám szeret a kutyusommal kerékpározni járni és eddig ebből semmi probléma nem volt..viszont ma megijedt valamitől és ahogy hirtelen megakart állni apukám olyan gyorsan nem tudta lereagálni…ennek következménye az lett hogy a két első mancsán horzsolás lett…tudtok mondani így estére gyors segítséget hogyan tudnám picit enyhíteni a fájdalmát?
Holnap mindenképpen elviszem dokihoz vele csak hogy addig is hátha van valami?:(
Köszönöm előre a válaszokat.❤️
Se aranyos vagy, hogy egy horzsolás miatt is orvoshoz viszed. :)
Betadin ha van otthon azzal lekezelheted, majd óvatosan mosd le a vetadint, hogy le ne nyalja. Ha nagyon durva mély a seb, a betadin akkor is jó megoldás, de mosd le. Egyébbként a outyus magának el látja, nyalja a sebet.
Ha leviszed pisilni, kakilni, utána ismét betadinos vízzel mosd le.
Pár nap alatt begyógyul ha nemnagyon mély, és valóban csak horzsolás.
Gondolj arra, hogy gyerkőcök is elesnek, lehorzsolják a térdüket pl, de ennyivel ugye nem szaladunk orvoshoz.
Persze nem lebeszélni akarlak, ha meg nyugtat vidd el, de szerintem felesleges. Otthon is eltudod látni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Tettem rá neki kamillás borogatást és úgy tűnik valamivel jobb neki azóta🥰❤️
Dokihoz lehet így nem viszem el de hirtelen teljesen megijedtem édesem úgy fájlalta.🥺
Kutya-kesztyű: nekem ezt javasolták.
Betadine, kéklukács napi többször és nyílván jó lenne, ha a kezelések után feküdne a kutyus, hogy hatni is tudjon a cucc. Pár napig legyen pihi, hogy ne szakadjon fel újra és újra a seb.
Azt viszont nem egészen értem, hogy pontosan hogy történt az eset, ha apukád átment a mancsán, akkor lehet, hogy el is tört.
Nem venném én sem félvállról. Ha annyira fájlalta a kutyus, akkor biztosan fájt neki. Lehet, hogy jó lenne, ha megnézné az állatorvos, hogy repedés vagy törés nincs-e.
Rááll rendesen azóta? A horzsolás milyen, felszíni vagy mélyebb?
Hogy van azóta a kutyus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!