Kiállításokon, versenyeken nem kérnek oltási könyvet?
Egy kutyás csoportban egy tenyésztő (tényleg az, bejegyzett, törzskönyves kutyái vannak) azt írta, hogy idézem: "... igaz, nem is oktatók csak 3 évente..." A kutyairol van szó, nyilván. alapból nem 100-as szerintem, nagy megmondóember akar lenni, de lehetséges, hogy ez tényleg így van? Sehol nem kérnek oltási könyvet? Nagy versenyeken sem?
(kisebb versenyen tőlem nem kérték, kiállításon még nem jártam)
Kiállításon elég általában a visszaigazolás, agility versenyen meg ritkán szokták a kutya életkorát ellenőrizni, többi sportról nem tudok nyilatkozni. Gondolom feltételezik az emberekről, hogy nem fog egy oltáson spórolni, ami kb annyiba kerül, mint a nevezés.
Nagyobb agility versenyeken van állatorvosi vizsgálat is, ami az adott országban kötelező oltások meglétét vizsgálja, meg kicsit megtapogatják a kutyát.
Szerintem tudom ki az akiről írtad a kérdést :D Boxeres?
Elkérhetik. Bár lehet az is elég vhol ha csak felmutatod és bele sem néznek. De amelyik kutyát viszi kiállításra tuti be van oltva,főleg ha külföldre megy ott még szigorúbban veszik. Nem hiszem,hogy bárki kockáztatja,hogy vissza fordítják, hiszen akkor bukja a nevezési díjat is,plusz a felesleges uti ktg,szállás esetleg..
Úgy rémlik, nem kértek BH-n és IGP-n sem.
Nagyobb versenyeken van állatorvosi ellenőrzés, de az már VB szint
Szerintem tudom ki az akiről írtad a kérdést :D Boxeres?
Igen-igen :D
Köszi amúgy a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!