A 10 hónapos kutyám szétrágja a fa kutyaházát.Miért teszi?
"Azt szét is fogja. Akármennyit foglalkoztunk velük, a mi kutyáink sem állták meg, hogy ne essenek neki a kerítés aljának, vagy ne ássák ki az új, nekik szokatlan virágokat. Annyit tudsz tenni, hogy amikor már eléggé lyukas, léccel javítgatod, amikor meg már vállalhatatlan, csinálsz neki újat."
Gondolom mit jelent az a marha sok foglalkozás (legalább 3* eldobod neki a kertben a labdát?) Érdekes, az én sportkutyam, aki egy vadászat alatt 20-30 kilométert fut, nem szed szét semmit, pedig nem minden nap megyünk vele ennyit, sőt. De minden nap kap valami olyan fárasztást, ami megteszi a hatását.
Hat ha a sok foglalkozas ellenere is rombol a kutya, akkor ott valami nem jo. Vagy keves neki (csak neked sok 🤣) vagy masfajta feladat kell neki.
Es igen, egy fajtan, de egy adott almon belul is elofordulhat alacsonyabb es magasabb energiaszintu kutya, meg olyan is; amelyiket konnyebb kezelni, mert nem egyformak, de ez nem tom hogy jon ide 🤷♀️
Ez egy teny, 4-es :D
Hát ez ilyen. Jó esetben 1,5-2 éves korában kinövi. Ha azt látod, hogy kevésbé rágja, olyankor érdemes lecserélni a házat, és akkor az újat valószínűleg nem kezdi meg, mert az nem a jól bevált rágókája.
Nekem pl. csak két kutyám volt, akik bezárva bontottak felnőtten, de szabadon az udvaron azok sem. Mostanság meg már le szoktam védeni a kutyaház éleit, a vasat nem szeretik rágni :D
Szerintem ha a kutya amúgy kiegyensúlyozottnak tűnik, akkor nem kell túlagyalni ezt: fiatal, aktív, rákapott, jó érzést okoz neki a rágás (mert kutya), és nem tudja, hogy azt nem kéne, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!