Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 14 éves (becsült) mentett...

14 éves (becsült) mentett kutyám van. 10 éve van nálam. Sajnos volt egy agyvérzése 1 éve amiből néhány maradványtünettel felépült. Ti mit tennétek az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés
nagyon nehéz a járása az utóbbi időben, hátsó lábai szétállnak időnként elesik. Jelenleg egyedül leülni nem tud. Házába nem megy be. Tegnap csak forgott körbe. Ma felállítottam, képes járni, de ma még csak álldogállt. Kinti tartású kutyus, mindig is az volt. Tartási körülményeken nem tudok változtatni.Altatni kellene?

2022. dec. 17. 09:25
1 2 3
 21/29 Tevenyereggyarto ***** válasza:
82%

“Ezért könnyen elofordulhat hogy kivegzed miközben o meg elne.”

Ja, élni élne ő még de már nem tud. S nem arra gondolok ,hogy “idő előtt” elaltatnák. Olvastad a kérdés alatti leírást is? Öreg kutya, magától nem is tud leülni vagy felállni, láthatóan mozogni is alig akar bár alig tud szóval minek erőltesse. Ez nem élet. Baromi önző dolog csak azért nem elaltatni mert “még mutat életjeleket akkor biztos élne még. Hagyjuk szenvedni amíg magától kínkeservesen meghal”. Nyilván dolgozik benne az életösztön, annak az a dolga már cirka 3,8 milliárd éve, de szerintem nagyon nem emberséges megvárni míg akkora fájdalmai lesznek ,hogy már az sem tartja benne a lelket. S mielőtt nekem is írnád igen, ha valaki felettem rendelkezne is ilyen állapotban lennék akkor még bizony örülnék is az eutanáziának. Sőt, én kérném.

2022. dec. 17. 22:07
 22/29 anonim ***** válasza:
95%

Hát nem egyszerű helyzet az biztos.

Esetleg fizioterápia? Már persze ha él még.

2022. dec. 18. 07:41
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Így látatlanba elég nehéz bármit is mondani, olyan helyre kellene vinni, ahol jól képzett dokik a megfelelő eszközökkel megállapíthatnák, hogy pontosan mi a baja (pl minimúm egy rtg)

Ebből a leírásból én még arra is gondolok, hogy lehet elég lenne egy jó izületvédőt adni neki és rohangálna még 1-2 évig a kutyus. Viszont az sem lenne nagy csoda, ha 14 évesen már olyan baja lenne, amit nem igen lehet kezelni... Szerintem az lenne a korrekt, ha annak tudatában döntenétek, hogy ismeritek a konkrét megbetegedést.

2022. dec. 18. 17:35
 24/29 A kérdező kommentje:
Nincsenek fájdalmai, legalábbis láthatóan. Régebben egyszer sántított a mellső lábára akkor voltak. Látom a különbséget. Akkor gyógyszer megoldotta. Szóval köszönöm a válaszokat. Elindultunk az orvoshoz. Altattást attól tettem függővé, hogy a kocsiban önállóan feláll-e.Én etttem be. Nemcsakhogy felállt, de lépegetett, érdeklődött, csóvált. Persze rendelő előtt megálltam, majd szépen hazamentünk.
2022. dec. 18. 19:29
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Attól még nem ártana egy orvosnak látnia, hátha tud valami gyógyszert vagy ásvanyianyagot ajánlani, amitől jobb lesz
2022. dec. 20. 11:06
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mi történt azóta?
2023. márc. 20. 14:42
 27/29 A kérdező kommentje:
Tegnap voltunk dokinál. Szerinte sincsenek fájdalmai. Ügyesen egyensúlyoz, persze a hátsó lábai kissé terpeszben, időnként lecsüccs van, de feláll, ólba bemegy, eszik rendületlenül. Simit szereti, ugat is néha, ha a német juhász is, bár nem vagyok benne biztos, hogy tudja mit. Szíve rendben. Most Milgammát adok neki.
2023. márc. 24. 07:15
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
A mi idős kutyáink télen, hideg időben, ugyanúgy bicegnek, mint a tied, nem nagyon szaladgálnak, rendszeresen inkább alszanak. Rosszak az ízületeik, ezért mi télen fűtött garázsban tartjuk most már őket. Tavasszal, nyáron kivirulnak, nem tipegnek topognak, sokkal könnyebb a járásuk, csóválnak. Gyógyszert egy egy rosszabb szakasznál kapnak, de egyébként még simán elvannak, távol az altatástól.
2023. márc. 24. 16:34
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, örülök, jó egészséget a kutyádnak :) Lehet, hogy hidegben már tényleg jó lenne megoldani neki egy melegebb helyet, még ha a házba nem is tudod bevinni. Láttam már olyan megoldást, hogy a kinti, szélvédett + fentről fedett helyen lévő kutyaházba infralámpa volt berakva (olyan, amit naposcsibéknél is használnak). De lehet, hogy jobb módszerek is vannak ennél, nem tudom...
2023. márc. 24. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!