14 éves (becsült) mentett kutyám van. 10 éve van nálam. Sajnos volt egy agyvérzése 1 éve amiből néhány maradványtünettel felépült. Ti mit tennétek az alábbi helyzetben?
“Ezért könnyen elofordulhat hogy kivegzed miközben o meg elne.”
Ja, élni élne ő még de már nem tud. S nem arra gondolok ,hogy “idő előtt” elaltatnák. Olvastad a kérdés alatti leírást is? Öreg kutya, magától nem is tud leülni vagy felállni, láthatóan mozogni is alig akar bár alig tud szóval minek erőltesse. Ez nem élet. Baromi önző dolog csak azért nem elaltatni mert “még mutat életjeleket akkor biztos élne még. Hagyjuk szenvedni amíg magától kínkeservesen meghal”. Nyilván dolgozik benne az életösztön, annak az a dolga már cirka 3,8 milliárd éve, de szerintem nagyon nem emberséges megvárni míg akkora fájdalmai lesznek ,hogy már az sem tartja benne a lelket. S mielőtt nekem is írnád igen, ha valaki felettem rendelkezne is ilyen állapotban lennék akkor még bizony örülnék is az eutanáziának. Sőt, én kérném.
Hát nem egyszerű helyzet az biztos.
Esetleg fizioterápia? Már persze ha él még.
Így látatlanba elég nehéz bármit is mondani, olyan helyre kellene vinni, ahol jól képzett dokik a megfelelő eszközökkel megállapíthatnák, hogy pontosan mi a baja (pl minimúm egy rtg)
Ebből a leírásból én még arra is gondolok, hogy lehet elég lenne egy jó izületvédőt adni neki és rohangálna még 1-2 évig a kutyus. Viszont az sem lenne nagy csoda, ha 14 évesen már olyan baja lenne, amit nem igen lehet kezelni... Szerintem az lenne a korrekt, ha annak tudatában döntenétek, hogy ismeritek a konkrét megbetegedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!