Mennyire normális, hogy 10-11 hónapos, 26 kilós kutya napi szinten 650-750 gramm száraztápot is megeszik?
Táp válogatja.
12 kilós kutyám van, a napi adagja 200g száraztáp abból amiből etetünk.
26 kilós kutyánál a 650g elképzelhető ha gyengébb minőségű a táp.
Köszi a válaszokat!
#3.
Egy óriástestű kutya 10-11 hónaposan nem 26 kilós, hanem minimum 40.
Még annyi, hogy az én kutyám nem annyit eszik amennyit kap, ha jól lakott, hiába van ott a táp előtte, már nem eszi.
És kicsit kilátszanak a bordái.
Amúgy keverék.
"interneten azt találtam, hogy egy 30 kilós, kifejezetten aktív kutya napi szükséglete is ennek max a fele"
És szerinted mennyire megbízható ez az információ? Minden tápra rá van írva egy adagolási útmutató, nem véletlenül, mert egyáltalán nem mindegy, hogy egy rosszabb minőségű tápból 100 g vagy egy jó minőségűből. ezek nem egyenrangúak.
"az én kutyám nem annyit eszik amennyit kap, ha jól lakott, hiába van ott a táp előtte, már nem eszi."
Akkor sokat adsz neki.
"És kicsit kilátszanak a bordái."
Gondolom ebből, hogy rövid szőrű. Nekik kell is látszódnia a bordáknak kicsit. ne legyen az a célod, hogy en látszódjanak a bordák, mert azzal pont elhizlalod, az ízületeknek meg pláne jobb, ha kicsit vékonyabb.
Kép a kutyáról és a táp ismerete jó lenne, hogy többet tudjunk mondani.
Az ajánlás minden tápon csak egy iránymutatás. Van amelyik kutyánál bejön, van amelyiknél kevés, van amelyiknek sok. Ahogy minden táplálék másként is hasznosul más-más kutyáknál. Egyébként ebben a korban amúgy is többet ennének, ha hagyjuk nekik.
Próbáld először a tápon lévő ajánlást tartani. Ha úgy látod fogy a kutya, akkor vagy tegyél még hozzá, vagy válts tápot(valószínű ez lesz a jó megoldás). Melyik táp egyébként?
Látnunk kéne egy képet a kutyáról. Nem dagi egy kicsi?
Sokat számít, mennyi és milyen a széklete a kutyádnak.
Ha naponta többször nagy, kissé laza kupacokat produkál, a megevett étel nagy részét nem képes feldolgozni.
A tápon lévő táblázat szerint mennyit kellene adni 1 nap?
Minden tápon van etetési útmutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!