Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elektromos nyakörvet rendeltem...

Elektromos nyakörvet rendeltem a kutyámnak, lenne pár kérdésem vele kapcsolatban, linkelem, hogy milyet. Vélemény?

Figyelt kérdés

Tudom eléggé megosztó az elektromos nyakörvet körülvevő vélemények. Azonban eléggé tájékozott vagyok ahhoz, hogy tudjam kellő odafigyeléssel és megfelelő használattal gyorsabb és jobb eredményt lehet elérni. Nem szeretném megsokkolni a kutyámat, nem csak áramot képes a kutyóba vezetni, hanem rezegni és sípolni is tud. Ingerszegény környezetben (puszta, vagy akármilyen terület, ahol nincsen más kutya, vagy ember) nagyon könnyen behívható. Azonban amint egy kutya, vagy nagy kabátos embert meglát, nagyon nehezen lehet behívni. Ezek mellett, az említett ingerszegény környezetben nagyon jól sétál láb mellett póráz nélkül (pár percig), ez emberek között, vagy pórázon nem nagyon sikerül. A jutalom falatos megoldás olykor olykor nem használ, nagyon nehéz lekötni a figyelmét, es kizökkenteni az önvédelemből valamint félelemből történő ugatásból.

Ezekhez kérnék segítséget/tippet, hogy milyen módón kezdjem el használni a nyakörvet, úgy hogy ne ártsak, hanem elérjem a kívánt hatást. (kutyasuliban voltunk, sokkal sokkal jobb a helyzet, de teljesen tökéletesíteni szeretném) Egyáltalán nem agresszív.

Ezt rendeltem: [link]

2022. nov. 28. 14:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Félelemből történő ugatás. Na erre az elektromos nyakörv csak olaj lesz a tűzre! Ha ennyire sem tudsz nevelni, nem ilyen eszközökkel kellene a hiányosságaidat megoldani! Csak jelzem, hogy pont az ilyen esetekben szokott az lenni, amikor nincs egy normális szabályrendszer a kutya életében, sem egy normális gazda mellette, hogy ha kap egy áramot, amit nyilván nem ért, sokkot kap és pánikból világgá szalad.
2022. nov. 28. 16:06
 22/23 anonim ***** válasza:
94%

Ki javasolta azt, hogy elektromos nyakörvet használj egy reaktív és félelmi agresszív kutyánál?

Tényleg érdekel.

2022. nov. 28. 18:50
 23/23 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is van ilyen nyakörvem. De amihez te használni akarod, az nem fog megoldást jelenteni. Sem a rezgés, sem a hang. Az elektromos impulzus sem fog megoldást jelenteni.

Teljesen felesleges kiadás részedről.

Egyébként mekkora és milyen idős a kutyád?

Még a rezgésre sem reagálnak egyformán a kutyák. Ismerek olyan sarpot, keveréket, amelyik 1-es rezgőtől bepánikolt.

Teljesen felesleges kiadás részedről.

2022. nov. 29. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!