Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám erről leszoktatn...

Hogyan tudnám erről leszoktatni a szomszéd kutyáját?

Figyelt kérdés

A szomszédunk a telket 2 méter magas betonfallal vette körbe minden oldalról. Van egy kutyájuk, valami kis méretű méregzsák. Még fiatal, egy-két éves lehet. A fal miatt nem sokszor láttam én se. De talán pont ez a baj, hogy a kutya nem lát ki és kevés inger éri, unatkozik. Ugyanis a fal másik oldalán ha csak elsétálunk és a cipőnk talpa a legkisebb neszt kelti, a kutya dührohamot kap és visítozva ugat percekig, alig tudja abbahagyni. Ami egyrészt a kutyának sem jó, másrészt nekünk se, mert ha kimegyünk az udvarra ezt kell minden alkalommal hallgatni éjjel-nappal.

A szomszédot nem nagyon érdekli, inkább csak röhög rajta.

Tudok valahogy ezen változtatni? Vagy ahogy öregszik majd a kutya, lehet hogy idővel leszokik erről?

2022. nov. 27. 08:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinnem hogy leszokik

Ezek kozt a korulmenyek kozt a kutya lehet mar megbolondult..

Viccen kivul. Az ilyet nem ertem miert nem koltozik tanyara

2022. nov. 27. 08:37
 2/7 anonim ***** válasza:
76%

Nebihnek beírni,majd kioktatják a helyes állattartásról.

A szomszédomhoz is mindig kijöttek amikor jelentgettem, pár hónap után megszűnt a gond

2022. nov. 27. 09:05
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, elég furcsa emberek. De én meg nem vagyok az a balhés, feljelentgetős típus.
2022. nov. 27. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:
95%

Hát te ezen sajnos nem tudsz változtatni, egy komplett kőfal áll köztetek :P

Beszélj a szomszéddal, hogy szerinted ez kevésbé vicces, sőtt inkább idegesítő. Neked bármennyire is magától értődő, ő valószínű, hogy tényleg nem gondolja, hogy ez titeket ennyire zavar.

2022. nov. 27. 09:11
 5/7 anonim ***** válasza:
98%
Hát ha nem jelentgeted fel, akkor tűrsz. Kb ez a két lehetőség van, váaszthatsz.
2022. nov. 27. 10:08
 6/7 anonim ***** válasza:
96%
Örülök a kérdésnek, mert én is hasonló helyzetben vagyok. A szomszédban egy nagytestű, mély hangú kutya van, minden túlzás nélkül idegbeteg. Egy tipikus nemtörődöm proli a gazdája, akivel szót érteni nem lehet. Mivel nagyon vad volt, régebben láncot tartotta szerencsétlen jószágot. Most már szabadon van, viszont mivel nem foglalkoznak vele, mindennap őrülten ugat, reggeltől estig szinte folyamatosan. Ha elhalad valaki a kapujuk előtt, vadállatmód rohan előre és majd' kidönti a kerítést. Nemrég olvastam az ugatásgátló nyakörvről, bár fogalmam nincs, ez mennyire működik. Illetve ezt nyilván csak a szomszéd tudná kivitelezni, ha egyáltalán akarná. De ez még mindig humánusabb megoldás lenne, mint a láncon tartás. Az ultrahangos ugatásgátlót fontolgatom még, de ennek a hatékonyságáról is jó lenne többet tudni. 14 ezer Ft-nál kezdődik, szóval ha nem működik, nem feltétlenül dobnék ki rá ennyi pénzt, pláne mostanság.
2022. nov. 27. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha nem lehet vele beszelni, mert csak rohog rajta, tenyleg csak az marad, hogy jelented a jegyzonel.

Csak hat igen, kerdes, hogy a jegyzo csinal-e barmit is. Mert lehet nem...

De abba ne remenykedj, hogy leszokik rola, mert nem fog. Unatkozik gondolom, 0 inger eri, igy visit minden szarra.

2022. nov. 27. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!