Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hetes a kiskutyánk, tegnap...

8 hetes a kiskutyánk, tegnap hoztuk el, csodás a szőre, szépek a szemei nem csipás, de veszettül büdös, ez még az alomszag? Megfürdethetem? Vagy még korai?

Figyelt kérdés
Esetleg hintőpor és átfésülés? Kérlek adjatok tanácsot, eddig kiskutyánk nem volt , csak nagyot hoztunk el menhelyről, így azt pár havonta fürdettük, de nem tudom ilyen kicsi kutyánál nem lesz- e gond. Lakásban tartjuk, palotakutyus.Előre is köszönöm a válaszokat.
2010. szept. 29. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ahány ilyen palotapincsivel összehozott a sors mint tetves büdös volt. Általában attól, hogy a pofája körüli szőrbe beleragadt a kaja, vagy pl hátsójánál vizelet széklet. Ha szobakutya, meg lehet fürdetni most is , ha esetleg még nem fűtötök akkor arra a napra gyújtsatok be.
2010. szept. 29. 19:57
 2/12 anonim ***** válasza:

Megfürdetheted, de vigyázz, hogy ne menjen a szemébe, és ne valami agresszív szerrel, max egy kis sensitive valami, sapon, vagy tusfürdő, ha van. De tényleg csak egy kicsivel, higítsad vízzel.

Az én kutyusom is ennyi idős volt, amikor odaadták, megfürdetve, mert pont aznap a udvaron belemászott egy kis k@kiba... :) Semmi baja nem lett tőle.

És alaposan szárítsd meg, nehogy megfázzon.

2010. szept. 29. 19:58
 3/12 anonim ***** válasza:
Meglehet fürdetni, de vigyázz, nehogy a fülébe menjen a víz!
2010. szept. 29. 19:59
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

Ugyan miért kellene vigyáznia vele,hogy ne menjen a fülébe a víz?Jó én is hallottam ezt,hogy ha a kutyák fülébe megy a víz akkor megsüketülnek...de persze ez csak akkor van ha a víz nem jön ki onnan és ez sok élőlénynél így van.

Az én kutyám fülébe számtalanszor belefojt a víz véletlenül,még sincs semmi baja,normálisan hall.

Amúgy szerintem nyugodtan megfürdetheted,de a hasát és a "mellkasát" alaposan szárítsd meg mert könnyen megfázhat.

2010. szept. 29. 20:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, vettem kiskutyáknak való sampont, akkor felhígítom és vigyázok:)
2010. szept. 29. 20:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért nem szerencsés, ha belemegy, mint a babáknál, meg az érzékenyebb embereknél: begyullad tőle a füle.
2010. szept. 29. 20:06
 7/12 A kérdező kommentje:
Próbálok vigyázni, hogy ne menjen bele a fülébe.
2010. szept. 29. 20:07
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kis kutyasamponnal megfürdetném. Anno amikor a miénket elhoztuk( bár ő roti volt) szegényke büdös, és bolhás volt, meg kellet fürdetni. De ez volt az első és utolsó fürdője is egyébként
2010. szept. 29. 20:09
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, meg is fürdettem, nem igazán tetszett neki, de hamar végeztünk:) langyos hajszárítóval megszárítottam, és azt nagyon élvezte, el is aludt közbe:)
2010. szept. 29. 21:04
 10/12 anonim ***** válasza:
dejó, az enyémnek a hajszárító a legnagyobb ellensége :D
2010. szept. 29. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!