Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugatós kutyát hogy lehet...

Ugatós kutyát hogy lehet megatlálni, és mit lehet tenni vele?

Figyelt kérdés
Az utcánkban, vagy valamelyik közeli szomszéd utcában van egy kutya amelyik napnyugtától napkeltéig folyamatosan ugat. Eddig nem sikerült egyértelműen megtalálni, hogy melyik az (tipp már van, de nem egyértelmű). Mert ha kimegyünk éjszaka megkeresni az összes a környéken "beszáll a mókába", és nem tudjuk beazonosítani, hogy melyik kezdi. Illetve hol van az amelyik folyton ugat. A jegyző azt mondta, hogy ha konkrétan megmondjuk a cimet tud intézkedni. Már nagyon kezdjük unni. A közvetlen szomszédaimnál nincs kutya, de őket is zavarja. Valami ötlet, hogyan találhatnánk meg azt amelyik folyton ugat?

2022. nov. 20. 22:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%

#10.

Na kiváncsi vagyok, hogy a kedves jegyző szerint mit lehet vele csinálni, ha a kutya normális tartási körülmények mellett is ennyit ugat… Talán valamilyen illegális “orvosi” eljárást javasol, hogy metszék ki a hangszálait? Vagy mi?

Ritka, de igenis tartozhat a kutya természetéhez, hogy sokat ugat… Sőt lehet idegrendszeri betegsége is, de tudtommal nem illegális olyan állatot tartani ami egészségügyileg problémás, akár “idegbeteg”.

A gazdának kötelessége az állatot ahhoz méltó módon tartani, illetve köteles még a szökésének megakadályozására, de elhallgattatni (amennyiben normális nevelési módszerekkel ez nem lehetséges) nem hogy nem kötelessége, hanem egyenesen tilos neki (is)!

Egyszerűen nonszensz, hogy egy háziállat hangja kimerítse a csendháborítás fogalmát.

2022. nov. 21. 18:25
 12/17 anonim válasza:
69%
Én tudom milyen érzés amikor egész nap magára van hagyva az igegbeteg kutya, és az összes energiáját hisztibe fojta, a nonstop ugatás megy. Aztán ha olyan hangereje is van elviselhetetlen. Itt a kedves szomszéd azt csinálja hogy elmegy reggel 7kor, kutya elkezd ugatni, délután 5ig nyomja, aztán végre haza jön a "gazdi" és csönd lesz. Én meg otthonról ezzel a hangzavarral dolgozok. Nemegyszer szóltam hogy baj van velük, de mit lehet tenni? Szerintem az itthoni törvényekkel van a baj, nyugaton nem lehet kutyát pontosan emiatt kint tartani, mert zavarja a környéket. Én nagyon kíváncsi vagyok tud-e segíteni a jegyző, mi lesz a dolog kimenetele. Jó lenne ha megoldódna.
2022. nov. 29. 23:03
 13/17 A kérdező kommentje:
Tegnap sikerült beazonosítani. Holnap megyek a jegyzőhöz a címmel. Aztán meglátjuk.
2022. nov. 30. 21:55
 14/17 anonim ***** válasza:
59%
Írd meg hogy mit csinál a jegyző pls
2022. dec. 1. 16:48
 15/17 anonim ***** válasza:
32%
Mit csinálna? Semmit. Majd valamikor sok év múltán jön egy levél, hogy bíróság elé kerül az ügy vagy hogy dobták, mert elévült.
2022. dec. 1. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
60%
Hát csak úgy kiváncsi lennék, sztem se csinálna semmit de azért meghallgatnám. Remélem ezt mindenki érti, és remélem ez nem baj. Köszi
2022. dec. 1. 16:56
 17/17 A kérdező kommentje:

Miután itt közben kiderült, hogy nem az ugatás a legnegyobb probéma (én nem az érintett utcában lakom hanem picit odébb, engem csak az ugatása érintett), ezért amíg az eljárások folytak nem írtam. A probléma "megoldásra talált". Kiderült, hogy nem csak ugatott, hanem több embert az utcán megharapott a kutya, és messzebbre ért a végén a történet, mint egy sima "a szomszéd utcába lakó szomszédot zavarja, hogy ugat a kutya".

Az ügy összefoglalója (és ez csak a jéghegy csúcsa, mert itt az érintetett "szomszédokkal" beszélgetve azért ennél durvább az egész):

https://www.youtube.com/watch?v=nNoLOb4GUgM

És köszi mindenkinek aki hasznos választ adott.

2023. jan. 20. 10:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!