Ugatós kutyát hogy lehet megatlálni, és mit lehet tenni vele?
#10.
Na kiváncsi vagyok, hogy a kedves jegyző szerint mit lehet vele csinálni, ha a kutya normális tartási körülmények mellett is ennyit ugat… Talán valamilyen illegális “orvosi” eljárást javasol, hogy metszék ki a hangszálait? Vagy mi?
Ritka, de igenis tartozhat a kutya természetéhez, hogy sokat ugat… Sőt lehet idegrendszeri betegsége is, de tudtommal nem illegális olyan állatot tartani ami egészségügyileg problémás, akár “idegbeteg”.
A gazdának kötelessége az állatot ahhoz méltó módon tartani, illetve köteles még a szökésének megakadályozására, de elhallgattatni (amennyiben normális nevelési módszerekkel ez nem lehetséges) nem hogy nem kötelessége, hanem egyenesen tilos neki (is)!
Egyszerűen nonszensz, hogy egy háziállat hangja kimerítse a csendháborítás fogalmát.
Miután itt közben kiderült, hogy nem az ugatás a legnegyobb probéma (én nem az érintett utcában lakom hanem picit odébb, engem csak az ugatása érintett), ezért amíg az eljárások folytak nem írtam. A probléma "megoldásra talált". Kiderült, hogy nem csak ugatott, hanem több embert az utcán megharapott a kutya, és messzebbre ért a végén a történet, mint egy sima "a szomszéd utcába lakó szomszédot zavarja, hogy ugat a kutya".
Az ügy összefoglalója (és ez csak a jéghegy csúcsa, mert itt az érintetett "szomszédokkal" beszélgetve azért ennél durvább az egész):
https://www.youtube.com/watch?v=nNoLOb4GUgM
És köszi mindenkinek aki hasznos választ adott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!