Csak én látom szamos állatvédő egyesületnél, hogy nem is nagyon akarnak gazdit keresni?
Nagyon sok olyan szervezet van, ahol online nem is lehet megtekinteni a gazdikereső kutyákat, vagy ha igen, akkor csak 1 kép meg a nevük van leírva. Se az, hogy hogy jön ki a kutyákkal, milyen természetű, kiknek ajánlák, egyáltalán ivartalanított-e, vagy van-e élősködők ellen kezelve. Tényleg semmi infó, csak a nevük. Így aztán nyilván nehéz a gazdikeresés.
Például most én is olyan helyzetben vagyok, hogy lenne lehetőségem befogadni kutyát, szét is néztem a környékbeli szervezeteknél, menhelyeken, de alig volt olyan, akinél normális leírást találtam.
Nem csak Te látod így, pl én is. Amikor kutyabeszerzésre adtuk a fejünket, én is először örökbefogadással próbálkoztam volna - de olyan rakás követelményt írtak ki, hogy úgy voltam vele h kösz nem 😀 Hogy idejöjjenek, kifaggassanak és még majd ők döntsék el, meg még 10-en várnak ugyanarra a kutyára… úgyhogy fogtam magam meg a pénzem, elmentem tenyésztőhöz és vettem egyet. Ez van.
Körbenézve amúgy a főleg vidéki menhelyek iszonyat siralmas állapotán, ez nem működik így. Úgy kellene, ahogy külföldön is van: központosítva, minőségi helyekkel, átlátható gazdálkodással és számokkal, stb. Itthon olyan sok millió, megjegyezhetetlen nevű menhely van már, hogy nem lehet reálisan dönteni, hogy hol lenne nagyobb szükség a pénzre. Teljesen szétaprózódott a dolog. (És akkor arról még nem is beszélve, hogy Fb-on milyen sittes hirdetéseket tudnak ezek az apró menhelyek néha kiírni a “kutya nevében”, vádaskodva, szorongást keltve - még olvasni is rossz.)
Alapjaiban kéne megváltoztatni az egészet.
Én is támogattam egy ideig egy ilyen alapítványt.
De valahogy olyan visszatetsző volt.
Mindig ment/megy az adománykérés. Változó: hol támadó, ahogy az előző is írta, vádaskodó stílusban (mintha az a kutya az olvasó miatt került volna utcára), vagy éppen könyörögve, lelkifurdalást keltve. Mindig elő volt adva, hogy úristen, nincs pénz, mindjárt utcára kerül az összes kutya. Aztán meg befogad x új kutyát és amikor valaki szóvá teszi, akkor még neki áll feljebb. És nem azzal érvel, hogy bakker, hát így is nehezen vagyunk, de annyira cuki, megsajnáltam, nem tudtam ellenállni, hanem arra hivatkozik, hogy ő felelősségteljesen el tudja dönteni! Aha, szóval csak kamu az a sok sírás...
Könyebb a már meglévő, betegségekre tesztelt, kezelt állatokra tarhálni. Nem kell rájuk annyit költeni. Több marad az embernek.
Ha örökbeadnák, jönne helyette egy beteg, akire költeni kéne. Inkább magára költi a keményen összetarhált pénzt az ember. Azt tudja mondani, hogy most teltház van, nincs kapacitásuk segíteni a beteg/elütött állatnak. Teeeelllltháááz van.
Nekem az is fura, hogy pl. amikor én lebetegedtem és munkanélküli voltam akkor hirdettem csoportokban is a kutyákat hogy elvihetőek, ott se kelettek senkinek. Körbe jártam a menhelyeket, állatszervezeteket " nincs hely, hirdessem csoportba ők nem hirdetnek más kutyákat" hát oké.
Aztán oktatáson szállason voltam, kiszöktek a kutyák nem lettek meg, nem látta senki állítólag aztán csak úgy kiderült hogy mégis van hely... Mivel megtaláltuk az egyik szervezet oldalán hogy ott van. Bevallom nem reagáltam rá mivel sajnos akkor jobb volt nekik ott mivel magamnak sem tudtam kaját venni nem még nekik. Addig inkább nekik vettem meg mintsem magamnak de már nekik se tudtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!