Mit tennél, ha a kutyád átszökne a szomszédba, majd a szomszéd nyitott ajtaján befutna a házba, a szomszéd pedig leszúrná?
Bár ez az én hibám lenne (az én kötelességem telken belül tartani az állataimat) csak abban az esetben nem haragudnék a szomszédra, ha önvédelemből szúrt volna.
A kutyám jól nevelt (így eleve ki sem szökne - volt olyan, hogy felújítás miatt le volt bontva a szomszéddal közös kerítés, és akkor sem ment át, amikor nem tudta, hogy látjuk őt) de ha pl. szökés közben megsérül, vagy valami megijeszti, akkor minden kutya vicsoroghat vagy odakaphat reflexből. Azt is el tudom fogadni, ha csak simán megijed a felé futó (amúgy nem aggresszív, csak játékos) rottweilertől, és bepánikol. Pláne, ha pl. kisgyerek is van, és őt védené.
Minden más esetben nem tudnék megbocsátani. Persze, nem kell szeretni a kutyámat, de az is bőven jó, ha bezárja valahova amíg érte megyek, és később minden anyagi kárt intézek.
#17 sajnos pont nemrég olvastam ilyen történetet, ahol a kutya atszokott a szomszedhoz. Senkit nem bántott a kutya, de az a féreg a gazdi szeme láttára szúrta le a földre szorított kutyát. Még olvasni is borzasztó volt.
Persze, a gazdinak kellett volna telken belül tartania a kutyát, de ha az a szerencsétlen senkit nem bántott az meg leszurja őt is addig utnem amég mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!