Mennyi most -tól, -ig egy törzskönyvezett kutya ára tenyésztőnél? Főleg németjuhász és szetterek esetében. De más fajta is érdekel.
Ezt így nem lehet megmondani, 200 ezer felett számolj. Sosem értem ezeket a kérdéseket, tök mindegy, hogy itt mit írunk, ha a tenyésztő X ezerrel drágábban adja. Kérdezd meg. Német juhászoknál nagyon sok függ a vonaltól, magától a kenneltol is.
Szetterbol van alsó hangon 3, Magyarországon kapható változat, melyik érdekel? Ezek szerintem drágábbak, inkább 4-essel kezdődnek.
Általában minimum 200.000-tól fölfelé gondolkozz. Én más fajtában (skót juhász) tudom, hogy konkrétan 250-350 között mozognak most a kiskutyák, jó tenyészetből.
Adalék info: a törzskönyvezés sajnos már évek óta nagyon lassú, szóval ne lepődj meg, ha a 2-3 hónapos kölyökkel még nem tud törzskönyvet adni kézzelfoghatóan a tenyésztő, az én három és fél hónaposomnak is még várjuk, sajnos előfordulhat, hogy majdnem féléves egy kiskutya, mire elkészül. Ez nem a tenyésztők hibája. (Mielőtt valaki beszólna a tenyésztőnk ellen, évek óta ismerem, minden szűrési eredmény, egészségügyi papír megvan szülőknek és a kölyöknek is, és a kölyökkel adott csomagban szerepelt 3 kg táp, kistakaró, kétféle játék, nyakörv+póráz és kétféle jutalomfalat.) Ezeket csak azért írtam le, mert láttam pár hónapja, hogy valakit mennyire elbizonytalanítottak az olyan beszólásokkal, hogy a német juhász kölyke biztos szaporítótól van, mert még nem tudta a tenyésztő adni három és fél hónaposan a törzskönyvet (később aztán megérkezett nekik). A kennelklub lassú papírmunkája következtében manapság Magyarországon nem ez a mérvadó jel sajnos, azt kell megnézni, hogy milyenek a körülmények a tenyésztőnél, milyen információkkal lát el, kutyái szűrései rendben vannak-e, stb.
Munka vagy küllemvonal?
Kipróbált, nagy múltú vagy kezdő?
De olyan 200 ezertől 4-500 ezerig kb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!