Egy 17.000 négyzetméteres telken nagyjából mennyibe kerül olyan kerítést kialakítani, amely nagytestű pásztorkutya tartása esetén is teljesen szökés biztos?
Tehát se ki dönteni nem tudja, sem átugrani, sem kiásni magát alatta.
UI:
Azt tudom, hogy egy jól nevelt kutya akivel foglalkoznak eleget és ivartalanított, nem fog szökni.
Ettől még a kérdés adott, mivel azt szeretném ha akarna se tudjon szökni, semmiképpen.
2 millió? Nekem az irreálisan kevésnek hangzik. Én nagyságrendekkel többre gondoltam…
De azért köszi a választ.
Nekünk 1000m2 a telek. Jobb oldalon a FELE szakaszon nem volt kerítés. Vagyis összesen a telek kb. 1/8-án nem volt kerítés egy 1000 (!) négyzetméteres telken… Ez felkerekítve 25 méter volt! Ez volt 2 millió!
És nem kutya biztos kerítés, ezen ki tudna menni egy nagyobb kutya!
Ha csak ilyen kerítésről lenne szó, 17000 négyzetméteren, az 200 millió is lehet.
Hát igen, ezzel jár egy ilyen hatalmas terület…
De az még nem is biztos, hogy kutya biztos lesz.
Nem a terület számít, hanem a kerület. Ha teljesen szegletes a telek, akkor 521,5 folyóméter kerítés kell, de ha hosszúkás, akkor már lényegesen több.
Én lekerítenék a blökinek egy jó nagy kifutót, de nem költenék milliókat a teljes terület kutyabiztos körbekerítésére.
500m kerítéssel számolva:
Alapásás
Pincefalazó elem
Beton
Oszlopok + Drótkerítés
Munkadíj
Olyan 10-20m lehet.
“10 ezer ft/m -nél nem több maga a festett hegesztett háló kerítés, bejárati kapuval, ami 170 cm magas. Ha betonozni is szeretnéd a kerítés alját az kb 5-6000 ft/m, munkaköltség nélkül.”
Ezek nagyon régi elavult árak!
A 173 cm magas kerítés 9200 ft/méter kompletten. Bár még az oszlopokat rögzíteni is kell, és kellhet még valami hozzá. Bár ebben nincs benne a munkaköltség, és a beton, és betonozás sem.
Alsó hangon is 15.000/m.
A kotaji a legolcsobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!