Valóban kisebb a puli, mint a mudi? Vagy csak én találkozom apró pulikkal?
Soha nem dolgoztak egymás mellett. Mondom, nézz körül keleten, ahol még mindig vannak nagyragadozók. Nem kell messzire menni, Erdélyben sincs terelőkutya.
A pásztorkutya nagyon éber. Nincs szüksége jelzőkutyára.
Egyébként ha autentikus pásztorkutya mellé betennének egy terelőkutyát, a pásztorkutyák nagyon megvernék, amikor azt látnák, hogy elkezdi kergetni a jószágot.
De hát te is azt írod, hogy nappal minden ismeretlen zajra felébredt... :) Pont ezért nem kell mellé jelzőkutya.
Persze biztos egyede is válogatja. Nekem eddig olyan komondorjaim voltak, amelyeknek a felmenői munkavonalas, tanyasi vonalból származtak. Rendkívül éberek.
Egyébként még csak azért sem tartanék mellettük terelőkutyát, mert véletlenül rálépve komoly sérülést tudnak okozni. Nekem a komondorok mellett van még egy magyar agaram, ami azért nem kiskutya, hanem nagytermetű. A komondorok mellett mégis apróságnak tűnik, és hát néha az ütő megállt bennem, amikor a 30kilós agár csak játékból repült 5-6 métert. Ha egy 10-20kilós kutyára egy komondor csak úgy véletlenül rálép ráesik játék közben, ott törések is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!