Kiskutyámnak folyik az orra, köhög, fehéres-sárgásat hány, de nincs láza. Mi lehet a baja?
Csak este tudjuk orvoshoz vinni. Addig mit csináljak vele? Nagyon féltem. Megvannak az oltásai, 5 hónapos.
Olyan, mintha taknyot hányna, és elég gyakran csinálja. Mit tudok rajta addig segíteni?
Le is van lassulva, fekszik egész nap, de eszik rendesen.
slájmot hány, köhög:valószínű kennelköhögése van (a mienknek is az volt)
-adj neki langyos kamillateát, mézzel
-minden kaját langyosan adj neki,de tejterméket ne
-pépes ételt kapjon,ami nem karmolássza a kis torkát
-mi lándzsás útifű szirupot adtunk neki,napi 3szor egy teáskanállal köptetőnek
- c-vitamin kétszer egy, b-vitamin egyszer egy szem,
-kapott a dokinál antibiotikumot (summetrolim) de ezt csak doki írja fel
-ágynyugalom, melegen kell tartani
Nagyon köszönöm a válaszod! Pontoztam.
Adtam már neki kamillateát este is, meg ma is. De nem raktam bele semmit, akkor most fogok mézet.
Kapott algopirint is, és ma egész nap a házban van, akkor nem is nagyon engedem ki az udvarra.
Emberi gyógyszer csak és kizárólag orvos utasításásra adj kutyának.
Amig nem látta a doki addig a kamillateán kívül nem adnék neki semmit.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval, járványszezon van, tuti, hogy kennelköhögés. Ha ennyira odavan, akkor mindenképpen vidd orvoshoz, mert itt a parkban az egyik csaj is csak aggódott, egészen addig míg rá nem ment a kutya tüdejére. Most kórházban van a kutya tűdőgyulladással, infúzión. Kicsit drágább, mint pár antibiotikum injekció, a szenvedésről nem is beszélve.
C-vitaminból bármennyit adhatsz neki, B-t számold ki testsúly alapján, vizét cseréld vagy kamillateára (természetes gyulladáscsökkentő) vagy vöröshagyma levesre (természetes antibiotikum). Semmi szárazat ne etess vele. Ha ettől 1 nap alatt nincs látványos javulás, akkor futás az orvoshoz!
Oké, most már rendesen meg vagyok ijedve.
Száraz tápot kapott reggelire és ebédre is. Akkor ezt nem kellett volna.
Telefonon beszéltünk orvossal, ő mondta az algopirint. Ma visszük hozzá a kutyát este.
Adhatok neki rendes C-vitamint? (amit mi szoktunk szedni)
"C-vitaminból bármennyit adhatsz neki"
Ne haragudj, nem szeretnék vitázni, de ez emberre sem igaz, nemhogy állatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!