Mi a véleményetek arról, hogy egyre több amerikai városban tiltja be a rendőrség a pitbull jellegű fajtákat?
Azaz az American Kennel Club (AKC) által elfogadott standardnak megfelelő Amerikai Staffordshire Terriert és Staffordshire Bullterriert, valamint az United Kennel Club (UKC) által elfogadott standardnak megfelelő American Pit Bull Terriert (APBT), továbbá ezen fajták mixjeit.
Mindezt azzal indokolják, hogy az USA területén a halálos kutyatámadások 81%-át, míg családon belül (tehát a saját gazda és annak családja elleni) közel a 100%-át pitbull jellegű kutyák követték el, és megállapították, hogy a pitbull a természetéből fakadóan gonosz és veszélyes hajlamokkal rendelkezik, így indokolatlanul veszélyes.
Nem tudom, hogy kezdetektől fogva velük volt e.
Én akkor is tartom magam ahhoz, hogy nem a fajtája ilyen. Járok kutyák közé rendszeresen, nekem is van, kutyaiskolába is járunk. Ott is vannak pitbullok, beszélgettem az oktatókkal is erről.
A kezdetektől. A férj nagy pitbullos volt, a facebook oldalán a kommentekben pont ugyanezeket írta, hogy nem veszélyes, félreértett fajta, és a neveléstől függ.
Egyébként javasolom a The Pit Bull Problem facebook oldalt. Ha bírja a gyomrod. Ott vannak a letépett arcú, végtag nélküli emberek videói, fotói, akiket pitbull támadott meg.
Itt pedig a statisztika.
A pitbullokkal az a baj, hogy nem tenyésztői egyedeket tartanak. A tenyésztő igyekszik a vérvonalát úgy alakítani, hogy minél kisebb legyen bármilyen agresszió.
Ezzel szemben szerintem 99,9 %-ban ad hoc párosításokból létrejött egyedeket vesznek az emberek. Keverik stafforddal is.
Amcsiban még ráadásul nem elsődleges cél tenyésztőtől venni kutyát.
"Az USA-ban a pitbull jellegű kutyák a kutyapopuláció 7%-át teszik ki, ezzel szemben a halálos támadások 72%-át okozzák."
Hány állam is van az USA-ban? Ebből hányban van betiltva a fajta?
A teljes populációhoz mérni az arányukat, fals eredmény jöhet ki.
Ebben mi a fals?
100% kutyapopuláció. Ebből 7% a pitbull jellegű. Mégis az ember elleni halálos támadások 72%-át a pitbull jellegű fajták követik el. Ez azt jelenti, hogy az összes többi kutyafajta, ami a teljes populáció 93%-át teszi ki, csupán a 28%-áért felel a halálos támadásoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!