Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam meg a kutyát,...

Hogyan tanítsam meg a kutyát, hogyha sétálunk ne akarjon a kerítésen belül lévő kutyával "vitatkozni" ? Ne rántson oda?

Figyelt kérdés

Alapjáraton szépen sétál pórázon, de ha kutyás házhoz érünk szinte megbolondul, rászólok nem nagyon hallgat ami szintén nem tetszik, és ezzel foglalkozni szeretnék, mert nem állapot ,hogy a kis pehely 60kg-jával elránt... valószínűleg a figyelemmel vannak problémák, de mivel kutyasuliba nem tudom elvinni így, és kocsival sem tudok vele elmenni, így próbálkozom más módszerekkel rájönni a megoldásra..

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. szept. 23. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

6/10:

Igen, valoban ott van a baj, hogy akkor engedelmeskedik neked, ha akar, illetve ha megeri neki. Most mar elegge megszokta, hogy veled szemben megengedheti maganak ezeket a dolgokat, igy valoszinuleg szukseg lesz hivatasos kikepzore. Masreszt viszont az termeszetes es teljesen ertheto, illetve meltanyolando, hogy vagyik a tobbi kutyaval valo kommunikalasra, igy jo lenne talalni alkalmat arra, hogy biztonsagos korulmenyek kozott jatszhasson mas kutyakkal (pl. elovigyazatosan megismertetni egy kutyas ismerosod kutyajaval). A kerites mogotti kutya a sajat teruletet vedi, igy vele eleve feszultebb a hangulat.

2022. szept. 24. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:

Határozott hangú tiltó szó: nem,hé,á-á+határozott póráz rántás azonnal ahogy csak a kerítés felé moccan.

2 huskyt sétáltatok,se kutyára se macskára nem mennek már rá. (fél és másfél évesek)

Ne könyörögj,ne magyarázkodj,egyszer rászólsz hangsúlyosan és belenyúlsz a pórázba.

Én vittem őket suliba mert a nagyobb elég bolond volt a többi közt,de szóltam előre,megkérdeztem így is mehet-e. Az oktató külön sétált is vele,2 perc után mint a kislánnyal úgy sétált mellette a kutyám,de kellett is hozzá a határozott és gyors póráz kezelés.

2022. szept. 27. 09:20
 13/14 anonim ***** válasza:
*mint a kisangyal (megint javított a telefon)
2022. szept. 27. 09:20
 14/14 A kérdező kommentje:
A napokban elkezdtem keresgélni szakembereket, eddig sikertelenül, de nem adom fel, esetleg hajdú-bihar megyében valaki tud ajánlani?
2022. szept. 28. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!