Hogyan tanítsam meg a kutyát, hogyha sétálunk ne akarjon a kerítésen belül lévő kutyával "vitatkozni" ? Ne rántson oda?
Alapjáraton szépen sétál pórázon, de ha kutyás házhoz érünk szinte megbolondul, rászólok nem nagyon hallgat ami szintén nem tetszik, és ezzel foglalkozni szeretnék, mert nem állapot ,hogy a kis pehely 60kg-jával elránt... valószínűleg a figyelemmel vannak problémák, de mivel kutyasuliba nem tudom elvinni így, és kocsival sem tudok vele elmenni, így próbálkozom más módszerekkel rájönni a megoldásra..
A válaszokat előre is köszönöm!
6/10:
Igen, valoban ott van a baj, hogy akkor engedelmeskedik neked, ha akar, illetve ha megeri neki. Most mar elegge megszokta, hogy veled szemben megengedheti maganak ezeket a dolgokat, igy valoszinuleg szukseg lesz hivatasos kikepzore. Masreszt viszont az termeszetes es teljesen ertheto, illetve meltanyolando, hogy vagyik a tobbi kutyaval valo kommunikalasra, igy jo lenne talalni alkalmat arra, hogy biztonsagos korulmenyek kozott jatszhasson mas kutyakkal (pl. elovigyazatosan megismertetni egy kutyas ismerosod kutyajaval). A kerites mogotti kutya a sajat teruletet vedi, igy vele eleve feszultebb a hangulat.
Határozott hangú tiltó szó: nem,hé,á-á+határozott póráz rántás azonnal ahogy csak a kerítés felé moccan.
2 huskyt sétáltatok,se kutyára se macskára nem mennek már rá. (fél és másfél évesek)
Ne könyörögj,ne magyarázkodj,egyszer rászólsz hangsúlyosan és belenyúlsz a pórázba.
Én vittem őket suliba mert a nagyobb elég bolond volt a többi közt,de szóltam előre,megkérdeztem így is mehet-e. Az oktató külön sétált is vele,2 perc után mint a kislánnyal úgy sétált mellette a kutyám,de kellett is hozzá a határozott és gyors póráz kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!