Hogyan neveljem a kaukázusit?
Még annyit róla, hogy én altattam el este, kézből etetem, így ma egy méterre se távozik a közelemből. Úgy vettem észre, a simogatás nem akkora élmény neki, mint az eddigi kutyáimnak, viszont a hasát odatartja, hogy vakarásszam. A lábamnál alszik, de ha felkelek, felpattan, és jön utánam.
A másik kutyáink falkakutyák, minden élőlénnyel barátságosak (apróvadat, baromfit kivéve). Ő még morog, ugat rájuk, ha rászólok, akkor is, akkor hagyja abba, ha a másik kutyát elkezdem simogatni, mintha akkor megértené, hogy az is hozzám tartozik. Mit tegyek, hogy összeszokjanak? A szaporítónál, ahonnan a férjem hozta, a szülők barátságosak voltak, és együtt éltek más fajtájú kutyákkal. Sajnos az egyetlen tanács, amit kapott, hogy felejtse el az előítéleteket a kaukázusival kapcsolatban. Szóval én reagálom túl a helyzetet. De ez a kiskutya erősen a kiskamasz fiamra emlékeztet, és vele is baromi nehéz.

Ez édes kevés. Milyen tanácsot vársz? Tartásról? Foglalkozásról? Viselkedési gondok kezeléséről?
Gondolom bizonytalanságból morog a többi kutyádra, de ezt nem írtad le. Nem mindegy mi miatt van a morgás. Ahhoz képest kell kezelni is.
A jelenséget tudom leírni: ha másik kutya a 3 méteres körzetünkbe jön, ő ugatni, morogni kezd rá, és támadó testtartást vesz fel. Más tekintetben félősnek tűnik, ha nem lát engem, keservesen sír.
Tudom, hogy édeskevés, amit írok, de bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, mert belekerültem egy kényszerhelyzetbe, amiből próbálok kihozni valami élhetőt.

Szerintem inkább fogadjatok minél előbb egy házhoz járó kikepzot. Mi nem látjuk a konkrét helyzetet, a kutyák reakcióit, nem vagyunk ott. Nem játék egy kaukázusi.
(Csodás férjed lehet, ha nem beszéli meg veled ezt, csak hoz egy kutyát, aztán meg rádhagyja)

Tehát senkit ne szedjen szét a környezetből... Inkább bernáthegyi kellett volna kau helyett.
Keress olyan kiképzőt, aki ért a pásztorkutyákhoz! Igen, valószínűleg sok pénzbe fog kerülni, de ez van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!