A németjuhászomnak csipásodik a szeme és eddig borvízzel törölgettem de elfogyott és nem lehet kapni. Valamit tudtok ajánlani helyette ?
Minden kutyának van némi csipa a szemében.
Ha viszont állandóan nagyobb mennyiség termelődik, ami sárgás is, akkor az valami irritációra utal.
Ha a szokásos csipa van, sima vizes vattával el lehet távolítani naponta.
Ha komolyabb a dolog, érdemes orvossal megnézetni.
Nekem az állatorvos adott egy csodaszert, Fluimucil a neve, lemosó folyadék. Csak tőlük lehet beszerezni, google-ban keresve embernek való szer jön elő erre a névre. Egyébként steril nátrium-kloridos oldat.
Vannak olyan kutyafajták, melyeknek életük végéig váladékozik a szeme, mosogatáson kívül nem lehet mást csinálni velük. A Yorkimnak semmivel se tudtam lemosni a csipáját, se borvíz, semmi nem hozta le, végül a szőr az egész pofiján összeragadt, semmi nem oldotta fel. Többször is könyörögtem az állatorvosnak, hogy adjon valamit erre és végül nagy nehezen elárulta, hogy van ez a Fluimucil. 2-3 ezer forint körül van az ára, kb. egy hónapra elég.
Ha esetleg nincs a dokidnál, szívesen szerzek neked, mert ez tényleg csodaszer.
A kamilla nem jó, valóban nagyon szárítja a szemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!