Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan vagy szuka kutya jobb...

Kan vagy szuka kutya jobb őrző-védő munkára?

Figyelt kérdés
2010. szept. 25. 14:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Teljesen mind1! Minden kutya más! Lehet egy kan nyámnyila és egy szuka vadállat. Ez a jellemétől és a nevelésétől függ! Azt válaszd aki jobban tetszik és akinek jobban a képességei, akár kan, akár szuka! Én a szuka kutyákat szeretem és nem tapasztalom hogy gyengédebbek lennének a fajta kanjaitól.
2010. szept. 25. 20:30
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A szuka nem tanítható könnyebben, csak gyorsabban.

Mert hamarabb elfogadja a rangsort és rendszerint véglegesnek tartja, a kan újra és újra próbálkozik.

Ezért tart tovább, ezért nehezebb, ne nem arról van szó, hogy a kan nehezebben tanulna.

Azon kívül ha nincsenek ivartalanítva, a kan az év minden szakában megbízhatatlan lesz, ha tüzelő szukát érez, míg a szuka az év tíz és fél hónapjában megbízható.

Egyébként mindkettőnek egyformán jók az örző-védő tulajdonságai szerintem.

Legalábbis én ezt tapasztaltam.

2010. szept. 27. 18:44
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Vitatkoznék: A szuka sokkal alkalmasabb, mivel ő a dominánsabb! Ne nézzetek hülyének tényleg a szuka a dominánsabb. A kan, ha a szuka rátámad, meghúzódik egy sarokban :) Legfőképpen a boxer alkalmas erre az ember védő célra :D
2010. szept. 27. 20:46
 14/25 anonim ***** válasza:
49%
Olyan jó lenne, ha azon is annyit agyalnátok, hogy melyik ember alkalmas arra, hogy őrző-védő kutyája legyen...
2010. szept. 27. 20:48
 15/25 anonim ***** válasza:
0%

oncogito: már figyelem egy ideje a válaszaidat. Olyan nincs hogy valamivel egyetértesz?

bocs az offért, csak ezt meg kellett kérdeznem.

2010. szept. 27. 23:05
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök mindegy hogy kan vagy szuka. Minden kutya más, és más. Egyéniségétől függ hogy alkalmas e személy védelemre vagy sem.

Nekem pl. a kan tanulékonyabb mint a szukám. A kan a dominánsabb kettejük közül. És ha a szukám tüzel akkor is számíthatok a nagy fiúra. ( dolgozok vele éjjel )

Elfogása is volt már, és első szóra fogott és eresztett. Csak rá számíthatok, mert egyedül vagyok a telepen.

A szukám a nyomába se ér agyilag.

Másoknál meg pont fordítva van, de szerintem egyéniség és nevelés kérdése.

2010. szept. 27. 23:08
 17/25 anonim ***** válasza:

23:05:

De van, csak olyankor nem szólok bele.

2010. szept. 28. 08:13
 18/25 anonim ***** válasza:

Egyébként könnyű engem figyelni, mert nem vagyok névtelen.

Igy aztán vajon az összehasonlítási alapod mennyit ér?

2010. szept. 28. 08:15
 19/25 anonim ***** válasza:
:D öcsém :D most azzal mi a probléma, hogy valaki figyeli a hozzászólásaidat?
2010. szept. 28. 08:21
 20/25 anonim ***** válasza:
52%

Semmi.

Csak jeleztem, hogy az enyémet könnyű, mert azonosítható vagyok, merem vállalni minden válaszomat.

2010. szept. 28. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!