Kan vagy szuka kutya jobb őrző-védő munkára?
A szuka nem tanítható könnyebben, csak gyorsabban.
Mert hamarabb elfogadja a rangsort és rendszerint véglegesnek tartja, a kan újra és újra próbálkozik.
Ezért tart tovább, ezért nehezebb, ne nem arról van szó, hogy a kan nehezebben tanulna.
Azon kívül ha nincsenek ivartalanítva, a kan az év minden szakában megbízhatatlan lesz, ha tüzelő szukát érez, míg a szuka az év tíz és fél hónapjában megbízható.
Egyébként mindkettőnek egyformán jók az örző-védő tulajdonságai szerintem.
Legalábbis én ezt tapasztaltam.
oncogito: már figyelem egy ideje a válaszaidat. Olyan nincs hogy valamivel egyetértesz?
bocs az offért, csak ezt meg kellett kérdeznem.
Szerintem tök mindegy hogy kan vagy szuka. Minden kutya más, és más. Egyéniségétől függ hogy alkalmas e személy védelemre vagy sem.
Nekem pl. a kan tanulékonyabb mint a szukám. A kan a dominánsabb kettejük közül. És ha a szukám tüzel akkor is számíthatok a nagy fiúra. ( dolgozok vele éjjel )
Elfogása is volt már, és első szóra fogott és eresztett. Csak rá számíthatok, mert egyedül vagyok a telepen.
A szukám a nyomába se ér agyilag.
Másoknál meg pont fordítva van, de szerintem egyéniség és nevelés kérdése.
23:05:
De van, csak olyankor nem szólok bele.
Egyébként könnyű engem figyelni, mert nem vagyok névtelen.
Igy aztán vajon az összehasonlítási alapod mennyit ér?
Semmi.
Csak jeleztem, hogy az enyémet könnyű, mert azonosítható vagyok, merem vállalni minden válaszomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!