Mennyi az esélye hogy vemhes lett a kutyám?
Van egy 2 éves szuka labradorom, nincs ivartalanitva. (Köszönöm, nem kioktatást kérek, nem vagyok szaporító/tenyésztő)
Sosem találkozik más kutyával, vigyázunk rá. Most viszont a szomszédom rokonai itt vannak, és magukkal hoztak egy 10-11 éves puli kan kutyát, aki soha életébe nem fedezett kutyát vagy hogy kell ezt mondani. :D szóval szűz. Ahogy az én kutyám is. Volt.. tegnapig. Sajnos a kan kutya átmászott a kerítésen(szó szerint) és be találta a tüzelő szuka kutyámat. Mire észrevettem már össze ragadtak. Kérdésem az, hogy a fentiek tekintetében mennyi az esély, hogy ebből vemhesség lesz? Elég hozzá ez az egy alkalom is? Kevesebb az esély rá így, hogy öreg a kan kutya? Köszönöm ha tudsz segíteni. És igen, nem szerettem volna de ivartalanítva lesz a kutyám. Csak szeretném tudni mennyi esély van rá.. köszönöm!
Eleg nagy esellyel lett vemhes. Hogy jon ide az, hogy “szuz”?
Meg most kene ivartalanitani, biztos, ami biztos, minel tovabb varsz, annal kockazatosabb vemhesen a mutet.
Amugy miert nem akartad ivartalanitani korabban?
50% vagy igen vagy nem.
Vemhesen is ivartalanítanak, ha úgy gondolod, hogy nem fogsz találni mind a 4-8-10 kiskutyának felelősségteljes gazdát, akkor lehet, hogy ez lesz a legjobb megoldás.
Az ivartalanítás azért is fontos, mert így meg lehet előzni a gennyes méhgyulladást és az ebből fakadó szövődményeket
Tényleg ne vitázzunk ezen, ilyen "ismerősöm kutyája" sztorit mindenki tud felhozni, attól ez még nem tényszerű. De ha valóban érdekel, kicsit több mint "az ismerősöm kutyája" szöveg, (mert én is tudnék ilyet hozni dögivel) akkor ovlass utána alaposan a témának, és ezer meg egy orvos leírja hogy van előnye és hátránya, ezt senki nem titkolja :)
De hogy a kérdéshez is hasznos legyek, több mint valószínű hogy felpárzott, én is azt mondom, minél előbb ivartalaníttatod, annál kevésbé viseli meg szegényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!