Mit jelent, hogy előkontroll egy menhelynél? Bemennek a házba, lakásba ellenőrizni?
Lehet nálunk is elengednék az előkontrollt, mert minimum 2 óra az út autóval csak oda és elmennénk érte. Adományt is szívesen adunk (szerintem 10-20 ezer ft korrekt, akkor is, ha egyébként ingyen adnák a kutyát) Gondolhatják, hogy nem lenne rossz sorsa :D illetve van már 2 kutyánk (egyik örökbefogadott), tapasztalatlanok se vagyunk, szívesen mutatok nekik képeket, úgyis rengeteg van róluk :D
Még átgondoljuk a dolgot.
Hozzánk jöttek előkontrollra (főváros), szerintem nem volt gond, pedig nem egy kacsalábon forgó palotában lakunk.
Mi egy elég félős kutyust fogadtunk örökbe kinti-benti tartással második kutyának, szóval az előkontroll inkább arról szólt, hogy segítsenek úgy kialakítani a környezetet, hogy a kutyának is ideális legyen, a kezdeti időben is jól tudja érezni magát. Persze kaptunk egy csomó hasznos és haszontalan tanácsot is, például megnéztük, hogy melyik a lakásnak a nyugisabb része, ahol be tud vackolni, el tud vonulni úgy, hogy ne járkáljunk folyton a feje fölött, van e olyan hely, ahová ha bebújik beszorulhat, aztán voltak olyanok is, hogy a rá veszélyes dolgokat pakoljuk el (élelmiszer, kábel, stb.), ne rakjunk fekhelyet közvetlen a klíma elé, amiket kutyásként már tudtunk, de azért elmondták.
Szóval mondom, voltak evidens dolgok is, de volt olyan is, amiben tényleg hasznos tanácsot adtak, ők ismerték jobban a kutyát, ők tudták, hogy mi a komfortos neki, ezért én nem bánom, hogy eljöttek, az valóban nem érdekelt senkit, hogy időszerű e cserélni a konyhabútort vagy, hogy a járólap színe passzol e a nappaliban, az volt a fontos, hogy a kutyára ne legyen semmi veszélyes és kényelmes legyen a környezete.
Az állatvédők sem milliomosok, tényleg nem azért jönnek mert a legújabb lakberendezési trendek érdeklik őket, szerintem ha jó helye lesz a kutyusnak, szeretni fogjátok, vigyázni fogtok rá, nem kell tartani az előkontrolltól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!