Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 éves rottweiler kan kutya...

6 éves rottweiler kan kutya ivartalanítása?

Figyelt kérdés

Először korán akartam ivartalaníttatni, de mondták várjam meg a kifejlett kort, 2 év, aztán akkor meg már sajnáltam, de most meg daganatok és időskori agresszió elkerülése végett ajánlják, hogy csináltassam meg most 6 évesen.

Mi a véleményetek?

2022. aug. 22. 02:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
*kutya
2022. aug. 22. 06:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindenképp vidd el ivartalanítani. Kan kutyánál még egyszerűbb az eljárás is.
2022. aug. 22. 07:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ivartalanítás kanok esetében elég apró és egyszerű műtét. Amennyiben nem tenyésztésileg nem egy kiemelkedő kutya, nyugodtan ivartalanítsd. Most már teljesen kifejlődött, a viselkedése sem fog megváltozni (kevésbé fogja csábítani a szukaszag, de nem szűnik meg az sem teljesen), ráadásul kérheted rögtön a gyomra kivarrását is. Mivel a fajta eléggé hajlamos a gyomorcsavarodásra, én mindenképp olyan dokihiz vinném, aki ezt is megcsinálja egy altatással.
2022. aug. 22. 07:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédunk 9 éves pumiját el kellett altatni prosztatadaganat miatt, ő nagyon megbánta, hogy nem ivartalaníttatta. Jó dokinál rutinműtét, kanoknál szinte alig van több kockázata, mint az altatásé. Műtét előtt jó doki amúgy is megvizsgálja és csináltat egy labort. Semmiképpen nem késő.
2022. aug. 22. 12:22
 15/15 anonim válasza:
100%
A kutyák meglepően nagy arányban valami daganatos megbetegedésben pusztulnak el idős korukra. Ezt általában szukáknál elmő és/vagy méhdaganat, kanoknál pedig prosztatadaganat okozza. Az ivartalanításra sor kerülhetett volna akár már 10 hónapos korában is, nem tudom, hogy miért mulasztottad el, ha nálad volt kölyök kora óta. Idősebb korban is, sőt ha a szuka már vemhes, akkor is elvégezhető, csak sok vért veszítene, veszélyesebb. De 6 éves kor még nem idős kor, mindenképpen érdemes ivartalanítanod, a kutya hosszabb élete érdekében! Ez egy rutinműtét, akárcsak mondjuk egy mandulaműtét, nem kell félni tőle, kanoknál gyorsabban megy, könnyebb, és a kutya is kezelhetőbb, könnyebben irányítható lesz. Ivartalaníttasd! (állatorvosi asszisztens vagyok)
2022. aug. 23. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!