Alapvetően tápos cicák kaphatnak heti 1* nyerset?
Kapnak napi 3* egy adag tápot, heti egyszer az egyik ilyen adagot váltom fel nekik nyerssel.
Egyszer májat, egyszer szívet, egyszer mellhúst, egyszer 1-2 db tojássárgát, egyszer marhahúst adok.
Csakhogy valami frisset is egyenek, mert konzervtől hánynak, fosnak.
Jó ideje így kapnak, de olvastam most, hogy ha tápra van szokva az emésztése, nem jó bezavarni más jellegű étellel, azért kérdem, mert bár most semmi bajuk, sőt gyönyörűek és aktívak, de nehogy később legyen bajuk.
Főzve nem szeretik, bár az is más jellegű.
Ha nem tudják jól emészteni a vegyes étrendet, abból szinte rögtön baj szokott lenni, az általában nem az, ami csak évek múlva jelentkezik.
A legrizikósabb a nyers csont a vegyes etetésben, mert ugye ahhoz erősebb gyomorsav kell, hogy meg tudja emészteni, de ugye azt a cicáid nem kapnak. Meg ugye alapvetően a nyershez úgy egyben erősebb gyomorsav a jobb, a táphoz több, de gyengébb gyomorsav kell, ez szokott problémát okozni, így esetleg fertőzéseknek is jobban ki vannak téve, mivel ugye a bacikat is az erős gyomorsav pusztítja el biztosan, de ez macsekoknál nem tudom hogy van.
A teljes átállás barfra nem merült fel?
Szerintem ez egyébként még így is ezerszer jobb, mint a konzerv, tök igazuk van, hogy inkább a nyerset választják :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!