“Akkor elmesélném neked, hogy a macska bizony beléd kóstolna, ha meghalnál a lakásban, és nem találna más ennivalót.”
Ugyan nem nekem címezted ezt, de nem bírom szó nélkül hagyni. Elmesélem neked, hogy ha te vagy akárki más egyedül maradna kaja nélkül, bezárva valahova egy hullával, akkor te is előbb-utóbb zabálnál belőle, nemcsak az állat.
Képzeld nem csak a kutyák, vagy a macskák, hanem egyéb kisállatok is. 10 éves korom óta tartok kisállatokat házi kedvencként, és rengetegszer bebizonyították, hogy nekik igenis vannak érzelmeik, sőt nincs két ugyanolyan kisállat, az emberhez hasonlóan mindegyiküknek egyedi személyisége van.
Tartottam hörcsögöt, nyulat, tengerimalacot, kutyát, macskát, találkoztam patkányokkal, egerekkel, degukkal, csincsillákkal, alkalmi munkákat végeztem törpenyuszi és tengerimalac tenyésztő mellett, sőt az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatot állatmenhelyen dolgoztam le, és elmondhatom, hogy igenis vannak érzelmeik, ugyanúgy szeretnek, félnek, boldogok, szomorúak, stb., sőt a szociális állatoknak olyan fájdalmat okoz társuk elvesztése, hogy képesek akár belebetegedni is. Még az aranyhalak is aktívabbak gazdájuk jelenlétekor, felismerik, és örülnek is neki.
Nem. A kutya az egy kutya, az ember meg egy ember. Egyikbe sem kell kell belelátni a másikat.
Vannak érzelmeik, igen, érző lények a kutyát és az emberek is. De más síkon, és mi is más síkon mozgó érzelmeket érzünk irántuk.
Én nem látom a kutyámban azt, amit az emberekből hiányolok. Ez hülyeség. Egy emberben sosem hiányolnám, hogy ajhhhh, nem zsákmányol túl jól. :D a kutyámban viszont imádom, hogy fejlett a zsákmányszerző ösztöne, rohadt jókat lehet vele labdázni.
Nem hiányolom a kedvesemből pl azt sem, hogy őrjöngve hőbörögjön a kapuban, ha az utcán elsétál egy macska :D de a kutyámban szeretem, hogy jó házőrző. Na, szal érted :D
Nem tudom, miért kotekszel. Egy ember hűsége nem olyan, mint egy kutyáé. Egy ember odaadasa nem olyan, mint egy kutyáé. Tök más…
A kutya hűsége megmutatkozik abban, hogy kvázi “alárendeli” magát a gazdájának, követi őt, vakon bízik benne. Én nem várom el pl a partneremtől ezeket a dolgokat, nem is lenne egészséges…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!