Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Na most meg lehet élni a...

Na most meg lehet élni a tenyésztésből avagy sem?

Figyelt kérdés
Mindig megy a vita, hogy meg lehet e élni belőle vagy sem. Én nem tudom mit gondoljak, nem mondom azt, hogy igen, de azt sem, hogy nem. Már csak, ha bele gondolunk abba, hogy rengeteg tenyésztő van, mindenkinek ilyen sok pénze van erre a drága hobbira? Mondjuk engem igazából nem is ez érdekelne, csak egy közvélemény kutatást szeretnék, hogy Ti mit gondoltok... Igen vagy nem? És miért? Minden véleménye érdekel... :) (Ja és nem akarok tenyésztő lenni!)
2010. szept. 22. 23:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Már csak, ha bele gondolunk abba, hogy rengeteg tenyésztő van, mindenkinek ilyen sok pénze van erre a drága hobbira?

Ez a sok tenyésztő akiket említesz nem mind tenyésztő, a nagy része (nem akarok botrányt, de kb 80%-uk) csak törzskönyves szaporító. Maga a tenyésztő fogalom is hibás és kétértelmű. Elvileg az számít tenyésztőnek aki MEOE tag, rendelkezik kennel névvel, és minden ami ezzel jár (kiállítások, tenyészszemle, szűrés, megfelelő kan kiválasztása). Gyakorlatilag pedig a MEOE tagok közül is vannak szaporítók. Tenyészteni nem lehet 1-2 kutyával. A tenyésztés azon alapul, hogy az adott fajtát nemesítik. Ezt viszont csak úgy lehet ha több kutyával foglalkozik, esetleg megtart kölyköket az alomból és a neki legjobban tetsző példányokat szaporítja tovább, a kevésbé "minőségi" példányokat viszont nem hagyja szülni.

Az más tészta, hogy szerintem (és sokak szerint) a szaporításnak több értelme van mint a tenyésztésnek. Persze megfelelő szűrések mellett.

2010. szept. 24. 18:31
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném hogy megéri!Az igazi tenyésztő nem használja ki az összes tüzelést,és nem is tart egyszerre pl 3 kutyafajtát...Egyre koncentrál de arra nagyon!Ha belegondolsz másfél -2évente hoznak le almot,de addig az anya vagy apa kutya eltartása sem 2 forint.Ez inkább befektetés...mert ugyanannyit költ a kutyákra mint amennyit majd elkér értük (jobb esetben)
2010. szept. 25. 09:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tenyésztő nem a pénzt látja a kutyában, hanem arra törekedik, hogy megfelelő küllemű és temperamentumú kutyát tenyésszen ki. Ez csak viszi a pénzt nem pedig hozza. A szaporítók azok akik a pénzt látják a kutyákban és beteg, agresszív, félős kutyákat is párosítanak csak hogy pénzhez jussanak. A kutyákat sokszor nem is oltják be. Az ilyen helyről kikerült kölykök nem felelnek meg a STANDARD-nek és beteg ezáltal rövid életű kutyák lesznek.

Remélem nem akarsz szaporító lenni.

2010. szept. 25. 14:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nemlehet csak tenyésztésből megélni.Szerintem van olyan tenyésztő is aki milliókért(nem szószerint)árul kölyköket,mint egy szaporító,csak a tenyésztő foglalkozik a kölykökkel.Szóval így biztos meglehet de amúgy szeirntem nem.
2010. szept. 25. 14:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Na most nem.
2010. szept. 25. 15:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak azok tudnak belőle megélni, akiknél a mennyiség számít és nem a minőség. De az ilyet nem tenyésztőnek hívjuk, hanem szaporítónak.
2010. szept. 25. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!