Helyes ez a sorrend minőség szerint? Ha nem, akkor kijavítanátok?
Ami alapján a sorrendet állítottam: húsmenniység + töltöanyag + egyéb hasznos kiegészítők.
Purina Pro Plan: Kevés hús, töltőanyag búza, kukorica, szója.
Brit Care: Közepes mennyiségű hús, töltőanyag rizs, krumpli.
Visán Optimanova: Sok hús, töltőanyag rizs, krumpli.
Taste of the Wild: Közepes mennyiségű hús, töltőanyag zöldség, gyümölcs, édesburgonya.
Real Nature Wilderness: Sok hús, töltőanyag zöldség, gyümölcs, hüvelyesek.
Orijen: Sok hús, töltőanyag zöldség, gyümölcs, gyógynövények.
Köszi. Még annyi, hogy az első kettő közé betenném a Brit Premiumot, közepesen sok hús, de ugyanúgy búza, kukorica.
Amúgy ha tudtok alternatívát erre a sorendre, szívesen fogadom.
Pl Pro Plan helyett Josera(bár itt rizs meg burgonya van a bárányos és halas verzióknál, de mindkettőnél 50+ % a töltőanyag első helyen, szerintem egykutya a Pro Plannal). Akkor a Brit Premium helyett mondjuk Eukanuba 40% csirke és pulykahússal. Brit Care helyett Premiere 40% körüli marhahússal, rizzsel, burgonyával. Visán helyett talán a Simpsons Premium, bár nem lehet tudni biztosan a húsmennyiséget, de kb ugyanolyan összetevőkkel dolgozik. TotW helyett szerintem Wolf of Wilderness. RNW helyett egyértelműen Carnilove, majdnem teljesen egyforma, utóbbi drágább. Orijennel talán a Platinum felveheti a harcot, mert az meg Barfhoz nagyon közeli gyártmány, amiről meg köztudott, hogy a lehető legjobb.
Ez is ok?
Szóval:
1. Pro Plan - Brit Premium - Brit Care - Visán Optimanova - Taste of the Wild - Real Nature Wilderness - Orijen
2. Josre - Eukanuba - Premiere -Best Meat - Simpsons Premium - Wolf of Wilderness - Carnilove - Platinum
Nehéz ennyi márkából sorrendet felállítani, mert egy adott márkán belül is van sokféle táp, de az utolsó 2-3 helyezett már tényleg nagyon jónak számít.
Én aszerint szoktam választani, hogy ne legyen benne gabona és mesterséges adalékanyagok, valamint min. 50% legyen a hústartalma. És akkor ezek alapján szoktam olyat választani, amit megenged a pénztárcám, az Orijen szerintem már nagyon drága, most N&D-t szoktam venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!