Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Prémium táp. Ki mit gondol róla?

Prémium táp. Ki mit gondol róla?

Figyelt kérdés

Az előző kutyámat prémium táppal etettem, 5 évesen lépdaganatot kapott, szerencsére meg tudták menteni életmentő műtéttel. Utána csirke-rizst, zöldségeket kapott élete hátralévő részében.

És most hoznék példákat a közvetlen környezetemből: főnökömék, felső kategóriás prémium táppal etették a kutyát, daganatos lett (4-5 évesen).

A szomszédom németjuhásza 11 évet élet, auchan budget táppal volt etetve...

Feleségem nagyszülei szintén házikoszttal és karamellával(!!!), túrórudival etették a kutyákat, az egyik 13 évesen a másik 16 évesen halt meg.

Ez felvetett bennem bizonyos kérdéseket. Pl. a prémium táp biztos jobb-e, mint az olcsóbb, nagy áruházban kapható tápok?

Érdemesebb lenne hús-rizs-zöldséggel etetni a kutyákat?

2022. júl. 27. 13:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Azért az is számít, hogy milyen kutyáról van szó, mekkora (a kistestűek hosszabb ideig élnek, mint a nagytestűek, egy 5 éves német dog már öregnek számít, egy 5 éves csivava még fiatal), milyen a kutya egészsége alapból, allergiás-e valamire... stb.

Másrészt vannak olyan prémiumnak reklámozott tápok, amik valójában túlárazott szemetek, nem a márkanevet kell nézni, hanem az összetételt, és kipróbálni az adott kutyánál, hogy neki megfelel-e, milyen a széklete, a szőre a táp hatására, van-e valami allergiás reakciója... stb. Például sokan szeretik a Britet, az én kutyámnak hasmenése volt tőle, nekünk a Wolf of Wilderness és a Purizon vált be, van, akinek meg ez nem jó, egyik szomszédomnak csirkeallergiás kutyája van, neki meg arra kell figyelni, hogy ez ne legyen a tápban.

2022. júl. 27. 16:35
 12/16 anonim ***** válasza:
70%
Nekem az összes kutyám menhelyről volt eddig. Mindegyik vegyesen kapott olcsó tápot, olcsó konzervet és házi kosztot. Mindegyik 13-16 évet élt. Mindegyik közepes méretű volt. De nagyon voltak szeretve, sokat sétáltunk, de sajnos nem jutott drága tápra, magam is csak coopos virslit stb eszek. Így is boldog, hosszú életük volt. Persze mindenki szeretne éttermi kaján élni, a kutyák is ennének húst hússal, de ha nem lehet, hát így is jó.
2022. júl. 27. 17:22
 13/16 anonim ***** válasza:
90%
A szüleim kutyái általában Pedigreet kaptak, ami ugyebár gyenge minőségű táp. Mindkettő 14 évet élt, az egyik daganatos lett a végére, a másik lebénult. Én jó minőségű táppal etetem a kutyáimat (N&D volt eddig, most Braveryre váltottam), nem mondom, hogy a legdrágábbat kell venni, de nekem a lelkiismeretem sem engedné, hogy valami szarral etessem őket. Ha már vállaltam őket, azt is vállaltam, hogy gondjukat viselem. Ha anyagilag ez nem férne bele nekem, akkor nem vettem volna kutyát.
2022. júl. 27. 17:45
 14/16 anonim ***** válasza:
75%

A ProPlan pont nem premium.

Jo tápok (a teljesseg igenye nelkul): N&D, Platinum, TOTW, Wolf of Wilderness, Acana, Orijen.

2022. júl. 27. 21:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A Pro Plan középkategóriás, de a Dög Chow olyan, mint a Pedigree.
2022. júl. 28. 05:17
 16/16 A kérdező kommentje:
13: a szüleidnek is elmondod a véleményed? mondom ezt úgy, hogy nem pedigre-vel etetem a kutyámat...
2022. júl. 28. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!