Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tosa vagy Boerboel?

Tosa vagy Boerboel?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 14:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2010. szept. 22. 14:34
 2/11 A kérdező kommentje:
én, de ott nem kaptam választ, gondolom már későn tettem fel:-)
2010. szept. 22. 14:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia.. boerboelt nehezebb beszerezni szerintem de mindkettő drága. min. 1000 € egy tosa. Én a magyarországi kennelbol nem vennek, szegények nagyon tömzsik és nem nagyon hasonlítnak egy tosára és sok a dp-s. [link]

az ismerősömék innét vennék és még csak 5-6 kiállításon voltunk de már Junior champion szlovákiában.. gyönyörü kutyusok

2010. szept. 22. 14:39
 4/11 anonim ***** válasza:

nekem a boerboel jobban tetszik

tosából itthon elég vacak a kínálat ...

2010. szept. 22. 14:49
 5/11 anonim ***** válasza:

Miért ilyen itthon szinte beszerezhetetlen fajtát keresel?

Bull/Angol/Nápolyi Mastiff, Canario, Cane Corso, Német Dog, Bordeaxi nem tetszik? Csak mert belőlük van itthon is viszonylag normális állomány.

2010. szept. 22. 15:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Az utcánkban volt egy boerboel. Iszonyat agresszív kutya volt, engem is meg akart támadni 2szer. A gazdája alig bírta visszafogni. Amúgy sokat sétáltatták, de sehogy sem bírta megszokni a többi sétáló kutyát, embereket.

Nem szoktam félni kutyáktól, nekem is volt "harci kutyám", de ezt a kutyát nagy ívben elkerültem. Azóta el is tüntették. Gondolom megfenyegették páran.

Tosát nem ismerek személyesen, de amúgy miért ilyen nehezen kezelhető, agresszivitásra hajlamos kutyákat akarsz?

2010. szept. 22. 15:46
 7/11 A kérdező kommentje:
a nehezen kezelhető kutya sztem csak azért alakulhatott ki mert nem megfelelő embernél van. nekem kaum volt több és káj-om is sok, mind kezelhető. agresszívak voltak, de kezelhetőek. itthon is beszerezhető mindkettő, csak a tapasztalatokra voltam kíváncsi, de sztem eldőlt hogy boerbel lesz. valahogy jobbakat hallok olvasok róluk, köszi mindenkinek
2010. szept. 22. 17:01
 8/11 anonim ***** válasza:
[link] nekem ilyen kangalom volt és gyerekszerető,kiváló házőrző,kezelhető és nagyon okos kutya.de néz útána a fajta jellemzőire mert nekem keverékem volt.de csak akkor ha van hőszigetelt,meleg kuckoja(háza jó nagy)mert amugy fázik télen :( amugy sok sikert mondjuk igazából a bernát hegyi az kiváló mentő és őrző kutyus,kedves ragaszkodo,idegenekel kissé bizalmatlan ezért jó házőrző eb és kezelhető mint minden kutya.persze nagyon sok kaja és pénz kell hozzá meg persze tapasztalat.
2010. szept. 22. 20:51
 9/11 anonim ***** válasza:
jah a link: [link]
2010. szept. 22. 20:51
 10/11 Blum Magdi válasza:
Nekem egy 10 éves Tosa Inum van. Isteni természete van. Rendkívül intelligens, és ami a legfontosabb nagyon jó idegrendszerű. Domináns egy állat az biztos, de mellette mindig biztonságban érzem magam én is és a 3 gyermekem is. Nagyon hamar kiszúrja aki nem egyenes szándékkal közeledik felénk, akkor valóban nehéz őt megfogni, de akkor is engedelmeskedik a gazdának. Mi nagyon jó kutyát fogtunk ki mikor még kölyökként hozzánk került. Most 75 kg. 10 évesen az ízületei már fájnak főleg estére, de a játékra mindig van ereje. Rendkívül emberszerető, nagyon szereti a családot és kiköveteli a figyelmünket felé. Rengeteget tudnék mesélni még róla. Ezeket csupán csak azért írtam le, mert nem szeretném, ha valaki is vérengző fenevadként jellemezné ezt a csodás állatot.
2013. nov. 15. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!