Kutyus ürülékét ti mivel és hogyan szeditek fel?
Kiméretű kutyám van, és jelenleg kertes házba lakom a város szélén, ahol már csak erdő és rét van, így jelenleg ha udvarba csinálja a dolgát akkor nyilván lapáttal fel szedem, ezen kívül erdőbe és rétre viszem sétálni, ott nyilván nem szedem fel a kakit.
Viszont kénytelen leszek október felé elköltözni albérletbe, és hát nincs tapasztalatom kutyatartással kapcsolatban városban, vesztek hozzá külön valami kutya zacsi félét és azzal szeditek fel? illetve ha netán lágyat kakil, azaz fosik, akkor azzal mit tesztek?
Igazából a kakizacsi tekercs a legpraktikusabb, ami olyan műanyag csont alakú tartóban van. Ahogy letéped, kirántod a következőt, sokáig elég egy csomag. Pórázra, táskára akasztható, nem kell előveszegetni.
Régebben volt egy kutyám, nála mindig elraktam a szemeteszsákot, péksütis zacskót, nejlon zacsikat, de egyrészt utána mindenhol is galacsinokba voltak a zacskók (azóta is találok régi ruhák zsebeiben), másrészt mire megtaláltam, elővettem, szédszedtem, már majdnem lement a nap, arról nem is beszélve hogy teljesen kiszámíthatatlan volt mennyi van nálam, mikor fogyott el. Az hogy ezekből néhány átlátszó is, külön érdekes látvány volt.
Hogyha lágyabb állagú, füvet, földet rászórok. Lapátot szintén macera az utcán hordozgatni, főleg ha csak 2 percre ugrok haza egy bónusz dolog végző sétáta.
Sima uzsis zacsival.
Ha kemény, normális vagy lágy, azt fel lehet szedni, bár utóbbi lehet szétkenődik a fűszálakon meg a zsacsin.
Ha nagyon krémes vagy vízszerű, azzal nem nagyon tudsz mit csinálni, el kell viselni a beszólásokat rá.
Én is azt csinálom, amit itt ír a többség: sima szendvicses kis zacsi tekercset viszem magammal, és én mindig duplát húzok a kezemre biztos, ami tuti alapon :D Így sose leszek olyan.
Amúgy én teljesen ki vagyok ezen - nem tudom ti mit tapasztaltok - de amerre én lakom és sétáltatok rengeteg kaki van erre-arra hagyva. Rajtam kívül alig látok 1-1 embert lehajolni zacsival.. Nem győzöm elhúzni a kutyusom a kakáktól és azért elég emberes mennyiségeket is ott hagynak. Mikor itt a parkos részek tele vannak kis szemetesekkel, de néhol még kutyaürülékes is van, aztán mellette meg tele van a föld.. Ez mindenhol így van, vagy csak itt Pesten jellemző?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!