Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kenjem be? Két és fél...

Mivel kenjem be? Két és fél éves palotapincsimnek sajnos nagyon összeragadt a fenekénél a szőr.

Figyelt kérdés

Már annyira, hogy kakilni sem bírt. A csomót (amibe - bocsánat a szóhasználatokért, de másképp nem tudom leírni - kaki is bele volt ragadva), sikerült lassan és óvatosan levágni.

De a fenekénél és a farka tövénél nagyon kimarta az ürüléke, nagyon piros és néhol véres.

Mit tehetnék vele, mivel kenjem be neki, amivel nem ártok, hogy ne fájjon, és hamar meggyógyuljon neki?

Légyszi segítsetek, még soha nem történt ilyen.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2008. dec. 20. 17:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Hétfőig kamillateával mosogasd, az valamelyest fertőtlenít is, hétfőn pedig irány az orvos, ha máshogy nem akkor telefonon. Mondanám, hogy használj betadint, vagy valami fertőtlenítőt, de nem akarok hülyeséget mondani, hogy azt kutyáknál lehet e, vagyis belemehet e a nyílt sebbe, mivel írtad, hogy vérzik is.
2008. dec. 20. 17:38
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Mi a kutyánknak Sweden Bitter svédfűcseppel leöblítettük,ez alkoholos,kicsit csíp,de fertőtlenít,majd körömvirágkrémmel bekentük,és gyönyörűen elmúlt 3 nap alatt,de azért,mert olyan helyen volt,ahol nem tudta magát kaparni,nyalogatni,de elméletileg ha nyalogatja is,be kell gyógyulnia gyorsan.Sztem ez a legjobb szer,és nemcsak állatoknak,embereknek is,egy kis svédcsepp kb.700 forint,a körömvirág 400 a patikában,egy állatorvost ennyivel nem úszol meg.

Boldog Ünnepeket!!!

2008. dec. 20. 17:42
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy válaszoltál, aranyos vagy!

A kamillatea eszembe sem jutott, de jó ötlet.

Betadinnal próbálkoztam, de ahogy hozzáért, felvakkantott, biztos fájt neki, ugyhogy nem is erőltettem a dolgot.

Köszönöm még egyszer!!!!

2008. dec. 20. 17:43
 4/19 A kérdező kommentje:

A második hozzászólónak: a Ti kutyusotok is így járt? A svédfűcsepp nem csípi nagyon ott, ahol sebes? Jaj annyira sajnálom szegényt, nem akarok neki fájdalmat okozni.

Körömvirág krémet ismerem, az nekem is nagyon bevált. Ezek szerint akkor ezt használhatom a kutyusomon is? Ez nem fogja csípni?

NAGYON ARANYOSAK VAGYTOK, HOGY SEGÍTETTETEK! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

NEKTEK IS BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

2008. dec. 20. 17:48
 5/19 anonim ***** válasza:
Neogranormon krémmel kend be, attól meggyógyul.
2008. dec. 20. 22:40
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
orvos!!!mert komolyabb baja is lehet.teljesen levágni a szőrt,aztán kenegetni.és ha meggyógyult és nő a szőr minden nap kifésülni,a kakit pedig lemosni.
2008. dec. 20. 23:49
 7/19 anonim ***** válasza:
most mondta a párom,hogy az Alsol krém jo rá.de hétfőn feltétlenül vidd orvoshoz.előző voltam.
2008. dec. 20. 23:51
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Második vagyok.Az állatorvosunkat megkérdeztük,és ő is azt mondta,hogy ennél nincsen jobb,mert tisztán gyógynövényalapanyagú mindkettő.Utolsóval annyiban különböznék,hogy próbáld meg ezekkel,sztem egy ilyen miatt felesleges állatorvoshoz vinni,mi sem szaladunk dokihoz,ha a babánk popsiját kicsípi a pisi véletlen,mert rossz a pelus,vagy felhorzsoljuk a térdünket.Ez nem különb annál.

Mivel a svédcsepp alkoholos,így csípni fogja neki,először,de utána ha rögtön bekened körömvirággal,megnyugtatja.Akkor lehet,hogy kicsit nyavicskolni fog,de ez az ő érdeke.Csak ne hagyd utána,hogy lenyalja.

Boldog Ünnepeket!!!

2008. dec. 21. 08:42
 9/19 A kérdező kommentje:

NAGYON HÁLÁS VAGYOK A VÁLASZOKÉRT, KÖSZÖNÖM NEKTEK!!!!

Teljesen tanácstalan voltam, de azzal, hogy írtatok, NAGYON SOKAT SEGÍTETTETEK!!!!

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!!

2008. dec. 21. 12:32
 10/19 anonim ***** válasza:
szerintem meg kell orvos,egyik ismerősömnek ugyanez volt,mert elhanyagolta a kutyáját,és még valamilyen injekciót is kapott rá,plusz krémet is!!!
2008. dec. 21. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!