Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam hozzá ehhez...

Hogyan szoktassam hozzá ehhez a kutyust?

Figyelt kérdés

Van egy 11 hetes németjuhász kutyusunk (már feltettem vele kapcsolatban 1-2 kérdést hehe...) és vettünk neki hámot, sétáláshoz szeretnénk szoktatni, hogy egyszerűbb legyen majd a kutyaiskolában. Nem sétálgatunk vele kilómétereket, az utca vége a cél erre a hétre (max 50 m lehet) és már csak akkor áll meg, ha olyan helyen megyünk amit egy másik kutyus megjelölt, vagy ha közvetlenül mellettünk ráugatnak (akkor vissza is ugat, de ha utána elfordítom a fejét vagy felveszem akkor szépen jön tovább). Nem messze tőlünk van egy ház, ahol csivavákat és egy husky-t tartanak. A kis szőnyegcirkálókkal (bocsi csivava tartók, nem bántásból) nem is lenne baj, mindent megugatnak és nem is olyan hangosak, de a husky nagyon agresszív és hangos, az én dobhártyám is majdnem beszakadt mikor mentünk mellette (najó ez túlzás picit, de értitek). Amikor a husky elkezd ugatni mindig kijön a gazdája (és mindig cigi van a kezében wtf) és ma rám kiabált, hogy miért nem viszem le az út szélére a kutyát. Nem valami forgalmas az utca, de tele van barmokkal akik 120-szal hajtanak, és hiába fognám rövidre a pórázt ha a kocsiúton megyünk, nem szeretném kitenni a sok idiótának. Meg ha éppen jön egy kocsi amikor még a husky-s ház előtt vagyunk és nem tudunk lemenni az útra, akkor csak álljak ott és hallgassam ahogy a többi kutya ugat? Amúgy is elég kínos, mikor csend van az utcában, és egyszercsak minden kutyus elkezd ugatni.

Valahogy hozzá lehet szoktatni gyorsan, hogy ne ugasson rá a többi kutyára? Akkor gyorsan el tudnánk menni a husky-s ház előtt, mert az, hogy felveszem és arrébb viszem már csak pár hónapig működik.

2022. júl. 11. 14:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
11 hetesen meg utcara se mehetne, nem most kene szocializalni. Baromi veszelyes ez.
2022. júl. 11. 15:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha nincs meg minden oltása még, akkor ne nagyon sétálgassatok, max. a házatok elé vidd ki, sok vackot összeszedhet, ami ellen az oltások védenek, oltás nélkül meg védtelen, ne kockáztass, ha nem muszáj.

2. Sok a hülye kutyatartó, erre már kaptál tanácsot.

3. Ha a felemeléssel kizökkented a kutyát (nálam működik, jól meglepődik, és attól lenyugszik, de az enyém felnőttként is 9kg alatt van, ezt a te kutyádnál nem tudod örökké eljátszani, és én is csak akkor alkalmazom, amikor nagyobb bajt kerülök el ezzel), most még oké, de majd a suliban tanultok erre jobb módszert is.

4. Ha van kutyaovi is, vidd már oda is majd az oltások után, kölyköknél nagyon hasznos.

5. Figyelj oda, milyen oktatót, sulit választasz, nehogy a helytelen módszerrel traumatizálják a kutyádat, sajnos még élnek rossz módszerek, illetve érdemes már úgy tervezni, hogy később a kutyádnak megfelelő foglalkozásra tudjatok tovább menni, ami jó fárasztás és jó időtöltés lehet mindkettőtöknek. Például az őrzővédő jó lehet a te kutyádnak.

2022. júl. 11. 15:49
 13/16 anonim ***** válasza:
6%

Akkor a hámot cseréld le nyakörvre, és majd akkor sétál vele ha lehet.

Másrészt tényleg bele kell rakni egy kölyökkutyát, egy ennyire stresszes és frusztráló szituba, hogy a kerítés túloldalán őrjöng rá egy kutya?

Tudod mi lesz ennek a vége?

Egy agresszív kutya akivel az utcára nem fogsz tudni kimenni.

Ezt az ölbekapom és továbbviszem dolgot, meg felejtsd el.

Keress inkább egy kutyaovit.

2022. júl. 11. 16:42
 14/16 A kérdező kommentje:

#10 11 hetes kutyát hogyan szocializálsz? oltások után egy héttel megyünk kutyasuliba, azt írták akkor lehet (vagy ez így kutyaovi? nem tudom). Nem jutalmazom meg és nem cipelem tovább, csak felveszem, hogy kizökkentsem és így nem ugat tovább. A legjobb barátnőmnek is van kutyusa, nagyon okos, egy csomó trükköt tud, amint lehet, szocializáljuk őket, ahogy fogalmaztál.

#12 A husky miatt eddig se mentünk sokkal tovább, de akkor csak a ház elé fogjuk!

#13 Miért cseréljem le a hámot nyakörvre? És nem vittem tovább, csak felemeltem hogy ne ugasson, aztán letettem.

2022. júl. 11. 17:54
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos dolgokat könnyebb nyakörvvel tanítani, de nekünk a suliban volt olyan kutya, akire nem találtak elég kicsi nyakörvet, így maradhatott a hám. Nem minden suliban erőltetik a nyakörvet, de sok esetben könnyebb dolgod van nyakörvvel. Viszont az nem baj, ha a nyakörvet és a hámot is megszokja. Ha egészséges, a németjuhász olyan fajta, akivel lehet felnőtt korában futni, ahhoz pedig a hám az alkalmasabb, futásnál a nyakörv sérüléseket okozhat.
2022. júl. 11. 18:11
 16/16 A kérdező kommentje:
#15 köszi, akkor beszerzünk egy nyakörvet is. Terveztem vele futni, nyilván ha nagyobb lesz :D
2022. júl. 11. 18:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!