Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz, hogy a foxik mindig...

Igaz, hogy a foxik mindig "vegyesen" születnek?

Figyelt kérdés
Mármint hogy sima-, és drótszőrűek vegyesen lehetnek egy alomban,ha a szülők egyformák.És ha nem egyformák a szülők,akkor is vegyesek lesznek a kölykök?
2008. dec. 20. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
45%

Nem tudom, hogy a kutyáknál hogyan öröklődik a sima- és drótszőrű tulajdonság, de ha pl. domináns-recesszív módon, akkor lehetséges.

Pl.:

A: drótszőrű

a: sima szőrű

Apa: Aa, drótszőrű Anya: Aa, drótszőrű

Utódok: AA - drót

Aa - drót

aa - sima

Remélem érthető. Ez korántsem biztos, de elvileg lehetséges.

2008. dec. 20. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
A foxterriernek két fajtája van.-drótszörű és sima szörű Mind a kettő külön fajta.Hasonlóak nagyon szinte csak a szörzetük különböző.DE egy alom sem lehet vegyes,ha mégis akkor a szülők nem fajtatiszták.Nem keveredhetnek,külön fajta.
2008. dec. 23. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok, ezt nem tudtam, ez esetben a feltevésem helytelen.
2008. dec. 29. 12:18
 4/5 anonim ***** válasza:

ha a szülők egyformák,akkor nem lehet.

ha nem egyformák akkor biztos hogy vegyes lesz,de általában a kettő között vannak.nekünk született eddig 3 alom vegyes tenyészpártól,de a kölyköknek rövidebb szőre volt mint a drótszőrünek,de drótosabb mint a simának.

2011. márc. 21. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:
kimaradt hogy 3 alom született
2011. márc. 21. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!