Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen kemény a kutyatáp?

Miért ilyen kemény a kutyatáp?

Figyelt kérdés

Gondolom egy kutyatáp üzemben tudják hogy és milyet kell, sejtem hogy van oka ennek, de mi lehet?

Mennyire jó ötlet beáztatni, vagy valamit tenni vele hogy ne legyen ilyen kemény?

2022. jún. 23. 08:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Csak annyit áztass be - már ha feltétlenül akarod- amit meg is eszik, mert beáztatva nagyon gyorsan romlik. Az eltarthatóságon kívül azért is jó a száraztáp, mert a kutyának nem tesz jót ha nem rág: nagyon gyorsan fogproblémái lesznek , amik elég durvák tudnak lenni. Szóval ha nem öreg, fogatlan kutyád van, inkább ne áztasd a tápot.
2022. jún. 23. 08:26
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem főztök túl sósan, és néha marad leves, akkor abba (vagy + kis vízzel higitva azt)

is beáztathatod a tápot. De mint írták, a kutya fogának nagyon fontos a rágás is, nehogy kizárólag áztatott száraztápot, vagy puha konzerveket adj neki!

2022. jún. 23. 09:04
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Kell az, hogy a kutya rágjon. Ha áztatott táppal eteted akkor adj neki heti 1-2 alkalommal legalább valami kemény, cupákos csontot amit rághat. A fogainak is kell, nagyon fontos, illetve a füle is jobban tisztul a rágással, ahogy az izmok ott dolgoznak nyomják kifelé azt amit kell. Kutyákról van szó, nem kacsákról.
2022. jún. 23. 09:07
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én kutyim egyben nyeli a tápot, bármekkora szemű, vagy max 1 et roppant.

Kell neki nagy csont, hogy lepucolja a fogait, a táp (neki) nem jó erre.

2022. jún. 23. 09:14
 5/13 anonim ***** válasza:
28%
Az enyém nem nagyon rágja a tápot, botot rág, meg jutalomfalat rudakat, a tápot leginkább csak nyeli. Ami nagyobb szemű, azt nem is eszi szívesen. Ráadásul van olyan kifejezetten fogproblémákra való száraztáp, amit áztatni kell, hogy a legjobb hatást érje el. Szóval nem azért kemény a száraztáp, hogy a kutya rágjon. Valószínűleg inkább a tartósítás miatt.
2022. jún. 23. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Szalámi, karalábé mehet, akkor, ha megeszi.
2022. jún. 23. 09:47
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
A takarmány állaga majdnem olyan fontos tényező, mint az íze. A kutyák szeretnek rágni, jól esik nekik, pont úgy, ahogy mi is szeretjük, ha a rántott hús ropogós, a spárga meg nem fás.
2022. jún. 23. 09:48
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az tudom hogy a rágásnak fogtisztító hatása van, mert a lepedék fogkővé alakul ha jól tudom amit rágással megelőzünk.

Nem tudom miért beáztatást írtam xD inkább arra gondoltam hogy valamennyire összetörni, ne porrá valamennyit kelljen rágnia hogy a tisztító hatás meglegyen, de ne kelljen neki "annyit" rágnia.

2022. jún. 23. 15:13
 9/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem lesz semmi baja ha "annyit" rág.
2022. jún. 23. 15:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező miért baj, hogy annyit rág? :D
2022. jún. 23. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!