Csak annyit áztass be - már ha feltétlenül akarod- amit meg is eszik, mert beáztatva nagyon gyorsan romlik. Az eltarthatóságon kívül azért is jó a száraztáp, mert a kutyának nem tesz jót ha nem rág: nagyon gyorsan fogproblémái lesznek , amik elég durvák tudnak lenni. Szóval ha nem öreg, fogatlan kutyád van, inkább ne áztasd a tápot.
2022. jún. 23. 08:26
2/13 anonim válasza:
Ha nem főztök túl sósan, és néha marad leves, akkor abba (vagy + kis vízzel higitva azt)
is beáztathatod a tápot. De mint írták, a kutya fogának nagyon fontos a rágás is, nehogy kizárólag áztatott száraztápot, vagy puha konzerveket adj neki!
2022. jún. 23. 09:04
3/13 anonim válasza:
Kell az, hogy a kutya rágjon. Ha áztatott táppal eteted akkor adj neki heti 1-2 alkalommal legalább valami kemény, cupákos csontot amit rághat. A fogainak is kell, nagyon fontos, illetve a füle is jobban tisztul a rágással, ahogy az izmok ott dolgoznak nyomják kifelé azt amit kell. Kutyákról van szó, nem kacsákról.
2022. jún. 23. 09:07
4/13 anonim válasza:
Az én kutyim egyben nyeli a tápot, bármekkora szemű, vagy max 1 et roppant.
Kell neki nagy csont, hogy lepucolja a fogait, a táp (neki) nem jó erre.
2022. jún. 23. 09:14
5/13 anonim válasza:
Az enyém nem nagyon rágja a tápot, botot rág, meg jutalomfalat rudakat, a tápot leginkább csak nyeli. Ami nagyobb szemű, azt nem is eszi szívesen. Ráadásul van olyan kifejezetten fogproblémákra való száraztáp, amit áztatni kell, hogy a legjobb hatást érje el. Szóval nem azért kemény a száraztáp, hogy a kutya rágjon. Valószínűleg inkább a tartósítás miatt.
2022. jún. 23. 09:23
6/13 anonim válasza:
Szalámi, karalábé mehet, akkor, ha megeszi.
2022. jún. 23. 09:47
7/13 anonim válasza:
A takarmány állaga majdnem olyan fontos tényező, mint az íze. A kutyák szeretnek rágni, jól esik nekik, pont úgy, ahogy mi is szeretjük, ha a rántott hús ropogós, a spárga meg nem fás.
2022. jún. 23. 09:48
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Az tudom hogy a rágásnak fogtisztító hatása van, mert a lepedék fogkővé alakul ha jól tudom amit rágással megelőzünk.
Nem tudom miért beáztatást írtam xD inkább arra gondoltam hogy valamennyire összetörni, ne porrá valamennyit kelljen rágnia hogy a tisztító hatás meglegyen, de ne kelljen neki "annyit" rágnia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!