Mit lehet csinálni a szájszaggal?
Nekem a cicámnak van (vagyis volt) brutál szájszaga, 1 éves kora után kezdődött. Mivel vörös cirmos, nagyon fehér az orra, füle, mancsa, szája, ínye, nyugalmi állapotban (ha játszik akkor izgul és kipirosodik 🤭).
Szóval könnyen észrevettem hogy pár nap múlva a szája is piros lett, mintha kirúzsozták volna, ínye is rózsaszínebb lett.
Mentünk dokihoz, kiderült h kezdődő , enyhe ínygyulladása van (pontosabban csak kezd lenni). Speckó fogkrémmel kellett kenni, a fogait, ínyét, de nem volt egyszerű, javított az állapoton, de nem szüntette meg, és ezt forever, hát nem akartam neki (nem szerette na).
Úh kerestem olyan száraztápot ami esetleg erre van kitalálva. A Select Gold-nak (Fressnapf termék) van egy Oral Care változata, ez bevált nekünk.
Ezt kapja minden vacsira (reggel konzerv), és teljesen elmúlt minden tünet, hófehér minden és a rossz szájszagnak is lőttek.
Nem tudom kutyában is van-e OralCare változata a Select Gold száraznak, de (ha nem is ebben a márkában) én ezen az úton indulnék el a helyedben.
Persze dokinak sem árt megmutatni, nehigy valami más álljon a háttérben, de ha "csak" ínygyulladás, akkor ilyen kaja megoldás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!