Kutyakozmetikusnál tényleg ott kell maradnom segíteni?
Kértem időpontot egy kutyakozmetikushoz és a végén mondta hogy nekem is ott kell maradnom fogni a kutyát, segíteni neki hogy meg tudja csinálni őt.
Megkérdeztem hogy ez csak addig amíg megszokja őt?! Nem,
mindig, ő így csinálja, a gazdik megtanulják fürdetni, körmöt vágni,trimmelni stb és mert fél hogy megkapja esetleg a kutya, ha ott van a gazdi akkor könnyebb velük. Ismerősök azt mondták hogy ők úgy hordják a kutyát kozmetikába hogy beviszik, a kozmetikus megmondja hogy mikor jöjjenek érte és ennyi.
Pont azért vinném kozmetikába mert otthon nem akarok ilyesmit csinálni rendszeresen, nyilván sos fürdetés, kikefélés oké.
???
A kozmetikusnak pont az a lényege amellett, hogy szép lesz a kutyád, hogy nem neked kell megcsinálnod a szabadidődben :D
Ehhez a "lefogáshoz" különben létezik céleszköz.
Vidd máshoz.
Azért az sem mindegy, hogy milyen kutya, egy orosz feketét vagy pireneusit nem fog minden kozmetikus bevállalni, hogy add le, azt gyere érte...
Sokan amúgy kifejezetten szeretik, ha nincs ott a gazdi, mert szabadon rendszabályozhatják az elkényeztetett Fifikét.
Ha neked így nem tetszik, keress másikat.
Egy bordermix az alany😃
Amúgy próbáltam itthon,2-3 óra és szenvedés volt, szép se lett.. inkább egy kirándulásra viszem 🙂
Vannak esetek, amikor a gazdi ott marad, de kizárólag azért, hogy a kutyát támogassa mentálisan, nem a kozmetikust fizikailag.
Van, olyan aki az első alkalommal szereti, ha ott a gazdi, ha nagyon félős akkor van olyan is, hogy a gazdi fogja a fejét, mancsát, amíg a kozmetikus dolgozik, de olyan, hogy ott a gazdik elkezdenek körmöt vágni meg trimmelni... :D a mi kozmetikusunknak olyan spéci és drága eszközei vannak, hogy biztos nem hagyná, hogy ott "játsszak" vele, neki az értékes munkaeszköz.
De amúgy azt vettem észre, hogy a profik szeretnek az első pillanattól egyedül dolgozni, ők tudják, hogy hogy nyúljanak a kutyához, meg tudják nyugtatni, gyorsan és fájdalommentesen dolgoznak, a gazdi meg csak láb alatt lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!