Mit választanátok a kutyának a helyemben?
Elnézést kérek, hogy ilyen hosszú a kérdésem és nagyon szépen köszönöm előre is, hogy elolvassátok és tanácsot adtok!
---
Kutyám miatt vidékre akartam költözni, hogy kertes házban lakjunk.
Most a városban lakásban:
-Reggel 1 óra séta. Délben 20-30 perc séta vagy futtató (ha nem vagyok itthon, nem velem). Este 2 óra séta.
-Hétvégén mindkét napon kint vagyunk és nyáron kutyastrandolunk, ősz/tavasz/tél túrázunk vagy csak császkálunk.
-Plusz havi egy panzió, hogy kertben is lehessen.
-Szülinapja környékén kiveszek egy hét szabit, amikor ketten elutazunk valahova és megtartjuk a szülihetét, a szülinapján tartok bulit ahova kutyatortát is rendelek, ajándékot is kap.
- Állatorvos innen 10 perc séta, állatkórház is könnyen megközelíthető.
Kertesben: ugyanez lett volna (a panziót leszámítva), de hozzájött volna a saját udvara, ahova akkor megy ki amikor akar, plusz a vidéki levegő, nekem ha be kell mennem dolgozni, akkor sem lett volna túl messze a munkahely.
Anyukám közben beteg lett, ezért elvetettem ezt az ötletet, azért hogy a közelében maradjak.
Viszont úgy adódott, hogy egy rokonom hamarosan vidékre költözik és felajánlotta, hogy költözzünk oda hozzá, de anyukám miatt én nem mennék oda ráadásul a hely távoli ahhoz, hogy én onnan ingázzak munkába. Ettől függetlenül a kutyámat szívesen befogadná lakótársnak.
Terv: Kutyám ott lenne vele és én péntek este leutaznék és vasárnap hazajönnék. A szülihetén ugyanúgy utaznánk, buliznánk, tortáznánk, ajándékoznánk. A kaját és az orvost meg minden egyéb költséget én fizetnék.
A kutya szempontjai
- olyan rokonnal lakna akit ismer és akibe "szerelmes"
- jó levegőn lehet
- akkor lehet az udvaron, amikor akar
- nagyokat is sétálna
- közel az állatorvos
- sok arra a túrahely
Én szempontom
- örülnék, hogy a kutyám jól van, de hiányozna.
- itt sincs rossz sorsa és ugyanúgy fennmaradna a napi 3 séta ha itt maradna, meg a hétvégi és szülinapi programok, meg a havi 1 panzió a kert miatt is lenne, de vidéken saját udvara lenne állandóan.
- nekem rossz lenne, hogy nem vagyunk együtt minden nap, csak heti 3 alkalommal látnám
Mindig eldöntöm, hogy a kutyám itt marad velem, aztán egoistának érzem magam, mert elveszem tőle a lehetőséget, hogy kertes házban élhessen vidéki levegőn csak azért, mert tudom hogy hiányozna.
Olyan véleményét kérem, aki külső szemlélő és nem vezetik érzelmek a döntésben, csak a tényeket látja:
Maradjon a városban velem a kutyám, hogy minden időmet vele tölthessem vagy költözzön vidékre a kertesbe hogy végre olyan életet élhessen, amit megálmodtam neki?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Te vagy a gazdája, neki csak annyi kell hogy veled lehessen minél többet. Erre vágynak a kutyák. Lehet flancolni szülihéttel, tortával, meg ilyen felesleges szarokkal, de pont a kutya az aki nem ezekért szeret, hanem önmagadért, és az teszi boldoggá ha veled lehet.
Le nem passzolnám a kutyámat, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!