Milyen kutyust válasszak az alábbiak alapján?
"kitudjamileszbelőle kölyök" teljes mértékben elkerülhető neveléssel
bátran kérdezd csak meg erről Cesar Millan-t
Gondozd neveld tanítsd és hű társad lesz bármelyik teljesen jó bármelyik keverék , ha fajtát akarsz akkor labrador.
Inkább kölyök mint felnőtt , mert nem tudhatod hogy egy felnőtt kutyát milyen trauma ért , amit lehet hogy külön kezelni kell a viselkedésében
de egy kölyök kutyának a viselkedése ahogy te neveled az lesz a tükörképe
Csak akkor ajánlom én is ha van időd , mert igénylik a napi rendszeres foglalkozást és hál Istennek nem kérész életűek
5-os azert, mert hulyeseget irtal. Johetsz itt a nevelessel, de ha kolyokkent tacskonak nez ki, felnottkent meg bull keverek lesz, akkor baszhatod a nevelesed, mert a szarmazasaval nem tudsz mit kezdeni.
Persze most tuloztam, de itt arra gondol a kerdezo, hogy a kolykoknel nem tudni, csak tippelni lehet max, azt is sokszor nem helyesen, hogy mi lesz beloluk, mekkorara nonek, stb.
En amugy 2 eves kutyust fogadtam orokbe, semmi baj nincs vele, nem egy idegroncsot kaptam. De hat ugye ezt mat az elso latogatasnal is lattam, hogy mennyire baratsagos kutya, ki lehet azert szurni siman.
Keress olyan menhelyet, ahol együtt (is) tartják a kutyákat vagy gyakran összeengedik az összeengedhetőeket az udvaron bandázni vagy ahol ideiglenes befogadóknál vannak, több kutya között. Sokat járok a közeli menhelyre, hidd el, jópár kedves kutya van ott mindig.
A malacok és a cica lesz amúgy a kétes pont, arra nem nagyon tudják őket tesztelni.
Köszönöm.
Megpróbálok keresni egy hasonló szelíd kutyust, mint amilyen volt.
A kitudjamileszbelőle kölyköt úgy értettem, hogy nem tudhatom, nem-e csörgedezik benne mondjuk foxi vér, amivel meggyűlne a bajom a malackák mellett, de még talán a cicák miatt is necces, főleg, ha még nagyobb méretű lesz, terrier vérrel + panel lakásban nem kéne, hogy 20 kilósnál nagyobbra nőjön, ami szintén nem tudható előre.
Elsőnek is emiatt hoztunk felnőttet, látjuk milyen a természete, mekkora, mire hajlamos.
Kölyöknél még tapasztalt állatorvosok se tudják megmondani, ha nem volna más állatom, még talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!