Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Séta utáni (futás miatti)...

Séta utáni (futás miatti) lihegés esetén mikortól egyen-igyon a kutyám?

Figyelt kérdés
Általában sétáltatás után szoktam etetni. Az utóbbi időben észrevettem, hogy ilyenkor többet liheg, szó szerint zihál. Ebben közrejátszik a többi kutyával való alapos futás, másrészt a nagyobb meleg. Egészségügyi szempontból indokolt-e megvárnom, amíg kilihegi magát (ami akár több mint húsz perc is szokott lenni) és csak utána adjak enni-inni, vagy nem szükséges?

2022. jún. 13. 23:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire megviseli a séta, vigyél magaddal vizet és közben is itasd, meg vizezd a fejét, mellkasát, hasát, esetleg adj rá hűtőmellényt, illetve gondold át, hogy megéri-e előbb (ha reggel mentek) vagy később (ha este) indulni vagy csökkenteni a távot.

Szerintem az ivással nincs baj, de ha már túlzásba viszi, vedd el előle a vizet. Kaját meg csak akkor kapjon, ha lenyugodott.

2022. jún. 14. 09:51
 12/15 A kérdező kommentje:

#11 Ha valaki folyamatosan 110%-osan fut, akkor érthető hogy liheg. Ez a kutyáknál még inkább észlelhető, anélkül hogy ,,megviselné". Távot meg saját maga ill. a többi kutya futó kedve határozza meg :)

Érdekes látni hogy megoszlanak a vélemények a témában. Egyébként szobahőmérsékletű, nem hűtött vizet szokott kapni.

2022. jún. 14. 10:30
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

Kockás hasa nincs #1-es, meg labdabicepsze? 😂

Amúgy ha nagyon liheg, ivás közben félrenyelhet, leszippanthatja a vizet, meg kell várni, míg lenyugszik, én nem is tudok inni nagy futás után, mert a levegő fontosabb, amíg zihálok, hogy is innék, a tüdőmbe?

2022. jún. 14. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:
36%
Nekem őrző-védőn mindig azt mondták a trénerek, hogy várjak amíg megnyugszik a kutya, 10-20 percet, különben könnyen tüdőgyulladást kaphat.
2022. jún. 14. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:
63%

Én egy 20 perc van,hogy fél órát is várok a kajával.

Futiban speciel víz van kirakva szóval inni folyamatosan iszik. Úgy vettem észre jobb ha van kint víz,mert különben ha nincs előtte képes két tál vizet is meginni, így szerintem az rosszabb. Ha futás,játék közben iszik akkor nem iszik olyan sokat.

Sima sétához nem viszek vizet, én úgy vagyok vele 1 órát lent vagyunk azt kibírják. Ha elsétálunk a patakhoz onnan ihatnak.

De az evéssel mindig várok ilyenkor.

2022. jún. 14. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!