Hogyan lehetne helyreallitani a dominenciat a kutyamnal?
Az a helyzet, hogy szerintem azt hiszi hogy o a fonok. Agyra feljon, porazon huz, rangat , ha megsimogatom amikor megyek el akkor morog, ha fel emelem akk odakap. Ezen szeretnek valtoztatni de nem tudom hogyan. Kutya iskolaba jelenleg nem tudom vinni, es szeretnem ha ez miatt nem szidnatok.
Ha elkezdenek szabalyokat vezetni be, hogy pl agyra nem mehet fel stb akkor az segitene? Legyszi adjatok tippeket, vagy kulturaltan mondjatok el a velemenyeteket.
Ja es egy csivavarol van szo es mar 8 eves.
Gondolom azért lett kitörölve a válaszod utolsó, mert egy idióta vagy, aki kutyát legfeljebb csak monitoron keresztül látott. verje el? Mire? Csak úgy a semmire? És mégis abból mit tanulna a kutya?
Most kutyatenyésztők és idomítók (kiképzőknek hívják) ezeréves tapasztalatát közvetítem: a kutyának nagyon erős és fejlett igazság érzete van. Az ok nélküli bántalmazástól rengeteget sérül lelkileg. Akárcsak egy gyerek, ha az anyja/apja bemegy hozzá és ok nélkül elveri. Ebből nem lesz tisztelet és "dominancia helyreállítás", csak félelem, bizonytalanság és bizalmatlanság. A következetesen, jól és jókor adott büntetés, majd az azonnali helyes viselkedés lejutalmazását viszont értik és elfogadják. Azonban ez nem verés.
Hülyeséget beszélsz. Nem ok nélkül kell elverni, hanem amikor okot ad rá. Ahogy a kérdést elnézem, élő-előfordul. Nem mindig, csak egyszer-kétszer, leginkább parancs - jajj bocsánat, nem parancs, hanem szépen kérés - megtagadásakor.
A dominancia nem a kutya igazságérzetéről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!