Hogyan tudnám arra megtanítani a kutyánkat, hogy védjen meg minket "hívatlan vendégektől"?
Sziasztok!
Van egy jól szocializált 10 hónapos amerikai pitbull terrierünk, aki nagyon jól kijön az állatokkal, emberekkel egyaránt. Van egy 4 éves kisfiunk, ezért főként arra neveltük, hogy mindenkivel szemben barátságos legyen. Eddig nem láttuk értelmét annak, hogy őrző-védő nevelést kapjon, mert olyan helyen lakunk, ahol nem történtek soha betörések, lopások stb...
Az utóbbi napokban többen felfigyeltünk arra, hogy egy idegen mászkál a házak előtt lassan napnyugtakor minden nap. A párom 3 műszakban dolgozik, ezért a gyerekkel egyedül eléggé félek. Szerintetek hogyan tudnánk elkezdeni a kutyánkkal megtanítani, hogy nem mindenki jó szándékkal közeledik és védjen meg tőle minket?
Elnézést, amiért ilyen hosszúra sikerült leírnom.
Sajnos a mostani betöröknek egy kutya nem akadály. Előtte megmérgezik, lefújják, megverik... Szerintem is inkább kamera és riasztó a megoldás.
Az utcánkban néhány éve már betörtek így az egyik házba. Nem elég, hogy a betörők vittek mindent ami mozdítható volt, még a kutya megmentése és gyógykezelése is tetemes pénzbe került. Szegénykém már soha nem lett a régi.
10 hónapos még szerintem fiatal ehhez a neveléshez, én várnék ezzel úgy 16 hónapos koráig, de azután is szakemberre bíznám a "nevelést".
Keressetek egy profi kiképzőt, mert ez pont az amit nagyon el lehet cseszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!