Hogy szoktátok az ilyeneket kiszedni?
Tele ment a kutyám bundája, valamilyen gazzal, sajnos enm tudom a nevát, de biztos tudjátok melyikre gondolok. Olyan formája van mint egy búzaszálnak, zöld és ilyen kicsi bogyók vannak rajta, amik nagyon bele tudnak ragadni még a ruhába is. Nos az a gond, hogy ilyen ragadt az orrára, és sehogyse tudom kiszedni, fáj neki, kapálozi, fésüvel se jon ki.
Valami jó módszer, vagy vigyem el kozmetikushoz? Mennyibe kerülne, hogy kiszedje neki?
Az érdekesség kedvéért megjegyzem,hogy a toklász zöld színű,és a kérdező igen nagy valószínűséggel arra gondolt (a növény csak teljesen kifejlett korában lesz sárgás színű).
Nekem és a páromnak bichon havanese kiskutyánk van 2 hónapja,bár kiskorunk óta kutyások vagyunk,ez a fajta új volt mindkettőnknek.Első közös sétánk alkalmával kedvencünk 5-10 toklászt gyűjtött a körülbelül 6 centis hófehér szőrébe.Besokkoltam.Az állatorvos nem rendelt aznap (azonnal el kell távolítani,mert a bőrbe fúródva gyulladást okoz!)otthon a hajnyírógéppel 1,5 centisre korlátoztam az ebünk szőrét,aztán meleg vízben megfürdettem a kutyasamponnal,később kifésültem és megszárítottuk.
Ezt a módszert ajánlom mindenkinek,probléma mentesen zárult a nap.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!