Aki nem domináns személyiség, mert ilyen alapból, vagy mert elnyomott, ne is tartson kutyát, mert nem tudja rendesen dominálni?
Én sem vagyok domináns személyiség még is egy terrier kanom van.Teljesen kezelhető.
Már kölyök korban első perctől,hogy hozzám került voltak szabályok amiket betartottam. Ha nem tetszőt csinált akkor fegyelmeztem.
Viszont azt tudnod kell,hogy nem szabad félned a kutyádtól,meg ráhagyni dolgokat,mert akkor hamar a fejedre nő.Következetes legyél és valóban ami egyszer nem,az később sem engedd.
Egyrészt össze zavarod a kutyát másrészt probálkozni fog.
Pl enyém 4 hónaposan morgott rám amikor elakartam venni a rágó csontját. Fogtam megrángattam a grabancánál és ki küldtem a szobából. Majd egy óra múlva oda adtam a rágó csontot és gond nélkül eltudtam tőle venni.
Azóta sem probálkozott. Bármit elvehetek tőle,bármikor turkálhatok a szájában.
Kölyök korban nagyon erősen fegyelmeztem a nem kívánt viselkedést. Azokat el is hagyta.
Nem tudom milyen fajtákon gondolkodsz,de mindenképpen könnyebben kezelhetőt válassz, ha nem vagy annyira magabiztos, fajtán belül is ne a dominánsat hozd el. Tenyésztők tudnak segíteni kiskutya választásnál.Ők látják már melyik kiskutya milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!